Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Átadták a 705 millió forintból felújított jásziványi bekötőutat

888.hu

2021.12.23. 17:10

Átadták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei jásziványi bekötőút 705 millió forintból felújított 5,8 kilométer hosszú szakaszát csütörtökön.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az eseményen elmondta, hogy a kormány jelentős forrást mozgósít a 2010 előtt felhalmozott karbantartási lemaradás ledolgozására.

Idén a kivitelezők több mint 1250 kilométeren dolgoztak, ami évtizedes útfelújítási rekordnak számít. A fejlesztések összértéke meghaladja a 220 milliárd forintot, a ráfordítások felét pedig a vidéki életminőség emelését célzó Magyar Falu Program biztosítja – közölte.

A teljes magyar közúthálózat közel 32 ezer kilométer, amelyből az elmúlt évtizedben több mint 6 ezer kilométeren állították helyre, főként a mellékutakat – tette hozzá.

A kormány azért szentel kiemelt figyelmet a mellékútvonalak korszerűsítésére, mert a megfelelő színvonalú közutak erősítik a vidék lakosságmegtartó képességét, javítják a családok és a települések gazdasági, illetve foglalkoztatási helyzetét, lehetőségeit – mondta az államtitkár.

Mosóczi László közölte: jövő márciusra elkészül az M4-es gyorsforgalmi út Jász-Nagykun-Szolnok megyei folytatása.
A megyeszékhely, Szolnok teljesértékű bekapcsolását és belterületi útjainak tehermentesítését egyszerre szolgáló szakasz egy új Tisza-hidat is magába foglal. A Jászberényt elkerülő út utolsó elemének munkálatai pedig jövő nyárra fejeződhetnek be – mondta.

Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója elmondta: a társaság idén közel hétmilliárd forint értékben ötven kilométer útszakaszt újított fel a megyében.

Az átadott 32132. jelű jásziványi bekötőút rekonstrukciója során felújították az útszakaszon lévő hat buszmegállót is, útburkolati jeleket festettek fel és kicserélték az útjelző táblákat – tette hozzá az igazgató.

Pócs János, Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es választókerületének fideszes országgyűlési képviselője közölte: sok ellenérv felmerült a jásziványi bekötőút felújításakor, hiszen a Jászság egyik legkisebb községe zsáktelepülés, így nincs nagy átutazó forgalma. Az 1938-ban épült út felújítása azonban fontos volt az ott élőknek: az út minőségének javulásával gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedésük – tette hozzá.

A képviselő közölte: hamarosan átadják a jászberényi elkerülőt, és már tervezés alatt áll a 32-es út Hatvantól Jászberényig tartó szakaszának négysávosítása is.

Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés kormánypárti alelnöke hangsúlyozta: a zsáktelepülések, így Jászivány életében is „a bekötőút maga az élet, a kapcsolatot és az utánpótlást jelenti a községnek”.
A kormány segítő kezet, partnert lát ezekben a településekben, amelyek közössége egyfajta kincsként őrzi a magyar hagyományokat – mondta.

Tari András, Jászivány polgármester emlékeztetett: az út 1938-ban kapott először kő-, majd 1969-ben bitumenborítást. 1984-ben kétsávossá szélesítették, tíz évvel ezelőtt pedig felületjavítást végeztek rajta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére