Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországon van a legkevesebb fertőzött az egész Európai Unióban lakosságarányosan

Békési Marcell

2020.03.18. 21:39

Egymillió főre Magyarországon csak 6 fertőzött jut, a második helyen pedig Lengyelország áll. Ausztria a 6. 183 fővel, Olaszország pedig természetesen az első 591 fővel.

Az Európai Unió ma a koronavírus-fertőzés epicentruma, már múlt héten csütörtökön megelőztük Kínát az aktív betegek számában, de míg azóta Kínában mindössze napi 10-15 új fertőzöttet regisztráltak, addig Európában exponenciálisan növekszik a szám, és míg egy héttel ezelőtt csak 4-5 súlyos állapotban lévő ország volt az unióban, addig mára szinte minden állam lezárta a határait, beszüntette oktatását, rendkívüli állapotot hirdetett.

Az Európai Unió viszont ma este az utolsó, legfontosabb mutatóban is megelőzte Kínát

Míg Kínában az egész járvány alatt mindössze 81 ezren fertőződtek meg, és múlt héten bejelentették, hogy a járványnak vége, addig Európában ma estig bő 84 ezer fertőzöttet regisztráltak, és még bele sem melegedett a koronavírus!

Ezt azonban érdemes lakosságszámra is levetíteni, hiszen még nagyobb lesz a különbség, hogyha az alig félmilliárd lakosú Európai Uniót és a szűk másfél milliárdos Kínát összehasonlítjuk, így már rögtön más lesz a leányzó fekvése, hiszen minden ezer európaira háromszor annyi koronavírus-fertőzött jut, mint kínaira!

Egyébként az unióban a legjobban Magyarország áll:

egymillió főre vetítve hazánkban csak 6 fertőzött szerepel a nyilvántartásban, és ez jelentősen kevesebb, mint bárhol máshol.

És mielőtt valaki „statisztikaicsalás”-t, „eltitkoljákabetegeket”-et és „perszemertsenkitnemtesztelnekleúgykönnyű”-t kiált, felhívnánk rá a figyelmet, hogy nyilvánvalóan nem kerül az összes fertőzött tesztelésre, hiszen például 30 éves kor alatt a fertőzések jó kilenctizede tünetmentes, de Magyarország egyáltalán nem végez kevesebb tesztet lakosságarányosan, mint a legtöbb európai ország!

Íme a teljes lista:

Érdekesség még, hogy milyen jól szerepelnek a V4-es országok, annak ellenére, hogy néhány fejlett nyugati országnál Budapesten és Prágában is jóval nagyobb turistaforgalommal, és Lengyelország és Magyarország esetében pedig jóval nagyobb átmenőforgalommal kell számolniuk, mint például Svédország, Norvégia, Portugália, stb. esetében.

Örömre természetesen ez nem ad okot, hiszen tudjuk, hogy még csak a járvány elején vagyunk, és napokon belül több száz fertőzöttel lehet számolni, de az jól látszik az ábrákból, hogy a régió elég sokáig ki tudta tolni a járvány megjelenését, ami nemcsak azért pozitív, mert így közelebb kerültünk az egyre hatékonyabb kezelések és az esetleges védőoltás elkészítéséhez, hanem azért is, mert így értékes heteket tudtunk nyerni, amíg még a gazdaság pörgött, ami szintén átszámítható emberéletekbe, munkahelyekbe, stb.

Ez egy reális forgatókönyv lehet a fertőzés terjedésének sebességét illetően, bár lehet, hogy ennél kevesebbel is megússzuk.

Úgyhogy abba lehet hagyni a károgást, a kormány elleni lázítást: a kormány a helyén, és végzi a dolgát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Málta magának követeli az őscápafogat, amelyet György brit herceg kapott ajándékba

Málta magának követeli azt az ősi óriáscápafogat, amelyet György brit herceg a hétvégén kapott ajándékba Sir David Attenborough világhírű természetfilmestől új filmje bemutatása alkalmából.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Lemondásra szólította fel az EB alelnökét Varga Judit | Szja-mentesek lehetnek a munkavállalói koronavírustesztek | Karácsony száműzné Szent István szobrát a róla elnevezett parkból.

Nemzetközi képzési központot hoznak létre a debreceni Atommagkutató Intézetben

A debreceni Atommagkutató Intézet (Atomki) és az Isotoptech Zrt. konzorciuma a Széchenyi 2020 programban Nemzetközi Radiokarbon AMS Kompetencia és Képzési Központot hoz létre, a több mint 1,8 milliárd forint összköltségű beruházás az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap csaknem 1,4 milliárd forintos támogatásával készül el – közölte az Atomki az MTI-vel.

„Egészpályás letámadás kell az LMBTQ-lobbi ellen” – bekeményít a veszprémi jobboldal

„Egészpályás letámadás kell az LMBTQ-lobbi ellen” – bekeményít a veszprémi jobboldal

A hétvégén megalakult, egész pontosan újjáalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) veszprémi csoportja. Az eseményt követően Halmay Gábor veszprémi IKSZ-elnök, valamint Nacsa Lőrinc, a szervezet országos vezetője nyilatkozott a 888-nak.

Mohács 5 tanulsága

Mohács 5 tanulsága

A vasárnapi mohácsi időközi választásra reflektálva írt bejegyzést a Nézőpont Intézet, ahol a polgármesterjelöltek mellett, képviselőket is választottak. Ennek a választási eseménynek öt fontos tanulságát szedte össze most a Nézőpont.

Karácsony száműzné Szent István szobrát a róla elnevezett parkból

Karácsony száműzné Szent István szobrát a róla elnevezett parkból

A szerdai közgyűlésre benyújtott előterjesztés szerint Szent István, az államalapító király szobrát az eredeti tervvel ellentétben nem Budapest egyik kiemelt helyén állítaná fel a baloldali vezetés, hanem a XIX. kerületi Templom téren – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére