Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”

888.hu

2021.11.30. 09:43

Újabb videóval jelentkezett Anonymus, aki ígéretéhez híven további részleteket közölt a korrupciógyanús fővárosi ingatlanügyletekről. Az álarcos alak egy tucat olyan ingatlant sorolt fel – köztük a Városházát, a Mocsáros dűlőt, illetve a Tétényi út 63.-at – , amellyel manapság a főváros házal – írja az Origo.

 

Az Anonymus által küldött új felvételen a következő párbeszéd hallható:

Befektető: Tehát az első, ez az Etele út–Tétényi út sarok. Ezt kiírják mondjuk 2 milliárd forintra, és ha 2 milliárd forinton meg tudjuk vásárolni, akkor mi fog történni? Nézzük végig a lépéseket.

Az első lépés, én, vagy mi, szerződünk veled, te szerződsz a Berki Zsolttal, a Berki Zsolt ad egy garanciát vagy nem tudom, valamit, azért, hogy ezt ő azt végigcsinálja, és utána valahogy a mesterek megkapják az ellenértéket, de nem tőlem.

Gansperger Gyula: Nem. Azt tudom neked mondani, hogy amikor én pályáztam, ugye, én személyesen csináltam a pályázatot, hogy hiba ne legyen benne. A Zsolt mindenben abszolút segítségemre volt, átnézte, amit csináltunk, ellenőrizte, egyeztette, várták...

Befektető: Végigvitte.

Gansperger: Várták a másik oldalon a cuccost, a portán, amikor bevittem. A Zsolt már ott volt, bent, végigvitte, tájékoztatott arról, hogy beadott-e valaki más pályázatot, milyen számot írt bele.

Befektető: Ha igen, érvénytelenítették...

Gansperger: Igen, hát.

Befektető: Ügyesek voltak.

Az Origo szerint a szóban forgó felvételen Gansperger ezt követően ismét a testre szabott pályázati modellről beszélt, amelyben – jól kimunkált technikák segítségével – mindig az lesz a győztes, akivel előzetesen megállapodtak.

A korábban nyilvánosságra hozott hanganyagokból kiderült, hogy a fővárosi korrupciós modellben a „jutalék” mértéke 10 százalék körül mozog. Ezt támasztja alá a mostani felvétel is, hiszen a fent említett, kétmilliárd forint értékű ingatlan után „ugye, a kolléga úr a kétszázmillió forinthoz ragaszkodik”. A befektető erre csupán annyit tud válaszolni: „Uramisten.” Persze Gansperger rögvest érzékeltette, hogy ez az összeg még változhat, majd felhívta a figyelmet, hogy úgy látja, „amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza”.

Ezen a ponton érdemes felidézni, hogy miután az Index november 4-én közölte, hogy a főváros eladná a Városházát, sorra kerültek nyilvánosságra olyan hangfelvételek, amelyek – bár a városvezetés tagadta – azt bizonyítják, valóban volt szándék az adásvételre, és előrehaladott üzleti egyeztetések zajlottak a háttérben. Az egyik megbeszélésen Bajnai Gordon volt kormányfő is részt vett. A találkozót megelőzően az egykori miniszterelnök – saját szavai szerint – egy olyan személynél tájékozódott a Városháza tervezett eladásáról, aki jóval a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója, Barts Balázs felett áll. Bajnai beszélt azokról a „cápákról” is, akik a hatpárti koalíció körül mozognak, és szeretnének részesülni a „jutalékból”. Erre erősít rá a most nyilvánosságra került hanganyag is, amelyben Gansperger Gyula elismerte, hogy nem látja át teljesen a házon belüli viszonyokat, de egyben biztos, „mindenki pénzt akar”.

Mint köztudott, a fent említett hangfelvételek nyomán több feljelentés is érkezett a rendőrségre, amelyek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Anonymus által most felsorolt ingatlanok ügyeletei bővítik-e a nyomozások számát. Az mindenesetre tény, hogy a nyilvánosságra került információk alapján joggal feltételezhető, a Karácsony Gergely vezette fővárosban egy jól beazonosítható kör maffiamódszerekkel működteti az úgynevezett „jutalékos” rendszert.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

A Függetlenség napja alakalmából osztotta meg a gondolatait.

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

A férfi fogamzásgátlás egyik eszközéhez nyúlnak, hogy ezzel is megakadályozzák, hogy gyermeket kelljen felnevelniük.

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

A Bloomberg jelentése szerint a kínai tulajdonú TikTok vírusvideó-alkalmazás felfedte, hogy a cég egyes Kínában dolgozó alkalmazottai hozzáférnek az amerikai felhasználók személyes adataihoz. A vállalat beismerése kilenc amerikai szenátornak írt válaszlevél útján történt meg. 

Zelenszkij szerint még visszatér az ukrán hadsereg Liszicsanszkba

Az államfő a lakossághoz intézett vasárnap éjjeli videóüzenetében kommentálta az ukrán csapatok kivonását a stratégiai jelentőségű Donyec-medencei településről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére