Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai választási megfigyelők sehol nem tapasztaltak említést érdemlő fennakadást, problémát

888.hu

2022.04.13. 20:30

A Judicial Watch nevű amerikai konzervatív, pártatlan oktatási alapítvány tegnap bejelentette, hogy egy hattagú választási megfigyelői missziót küldött Magyarországra a 2022. április 3-i országgyűlési választásokra és népszavazásra.
A Judicial Watchnak a magyarországi választások szóló jelentése megállapítja, hogy a magyarországi választás lebonyolítása hatékony és rendezett volt, figyelemre méltó esemény nem történt.

 

A Judicial Watch delegációját olyan ügyvédek vezették, akik korábban az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumában foglalkoztak választási ügyekkel, ahol fő feladatuk tagállami és szövetségi választások lebonyolításának felügyelete volt. Emellett voltak a delegációnak olyan tagjai is, akik korábban a Judicial Watch kötelékében végeztek választási megfigyelést – írja a publikáció.

 

A Judicial Watch képviselői a választás napján Budapesten és környékén 52 szavazókört figyeltek meg 27 helyszínen és sehol nem tapasztaltak említést érdemlő fennakadást, problémát.

 

A magas, 70% körüli országos részvételi ellenére a szavazásra várakozó sorok általában rövidek voltak, és a várakozási idő csak ritkán haladta meg a 15 percet. Úgy tűnik, az a magyar választási gyakorlat, miszerint a minden pártnak minden szavazatszámláló bizottságban lehet delegáltja, hozzájárult ahhoz, hogy a választást zavartalanul lehessen lebonyolítani. A jelentés szerint a szavazás lebonyolítása sok szempontból hatékonyabb volt, mint amit a misszió tagjai az Egyesült Államok egyes részein korábban tapasztaltak. A Judicial Watch megfigyelési módszertana annak vizsgálatára helyezi a hangsúlyt, hogy megfelelően gyakorolható-e a választójog, azaz a polgárok könnyen leadhatják a szavazataikat, amelyek egyenlő súllyal esnek latba. A megfigyelők különösen a választások napján felmerülő konkrét problémák és visszásságok rögzítésére összpontosítanak, mint a törvénytelen szavaztatás, a szavazásra vonatkozó szabályok önkényes módosítása, agresszív szavazási segítségnyújtás, a szavazólapok szabályszerűtlen kezelése, a szavazók megfélemlítése, összetűzések, valamint a szavazók „eltérítésére” vonatkoznak, ami akkor áll fent, ha nem megengedhető, hogy szavazzanak, hiszen nincs náluk a személyazonosságukat igazoló dokumentum – írja a szervezet a honlapján.

 

Az amerikai szervezet megjegyzi, módszertana eltér más nemzetközi választási megfigyelők által alkalmazott megközelítésektől, akik gyakran ideológiai értékítéletek alapján bírálták a magyar választásokat olyan kérdésekben, mint a média elfogultsága, a negatív kampány, a kampányfinanszírozás vagy a női jelöltek aránya – olvasható a Judicial Watch oldalán.

Az ő jelentésük szerint „ezekkel a kérdésekkel inkább a média szerkesztőségeknek kell foglalkozniuk nem pedig a választási megfigyelőknek”.

A nemzetközi baloldal ellepte Magyarországot, hogy megpróbáljon vitát generálni ellenfelük, Orbán Viktor

megválasztásának legitimitásáról. Ezzel szemben a Judicial Watch választási szakértői, megfigyelői gyakorlatilag semmilyen problémát nem észleltek a magyarországi választások lebonyolításában.”

– jelentette ki Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére