Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai törvényhozókkal tárgyalt Orbán Viktor

888.hu

2019.03.19. 11:21

A kétoldalú biztonságpolitikai és gazdasági együttmûködés aktuális kérdéseirõl, illetve Magyarország és a közép-európai térség energiaellátásáról is tárgyalt kedden Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államok kongresszusának Budapestre látogató, négy szenátorból és két kongresszusi képviselõbõl álló kétpárti delegációjával - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár.

A kétoldalú biztonságpolitikai és gazdasági együttműködés aktuális kérdéseiről, illetve Magyarország és a közép-európai térség energiaellátásáról is tárgyalt kedden Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államok kongresszusának Budapestre látogató, négy szenátorból és két kongresszusi képviselőből álló kétpárti delegációjával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A delegáció tagjai – többek között John Barrasso, Mike Crapo, John Kennedy szenátorok, Russell Fulcher, Debbie Wasserman Schultz kongresszusi képviselők – érdeklődtek térségünk új kihívásai, az ukrán válság magyar értékelése, valamint az USA magyarországi befektetései felől.

A tárgyaláson megállapították, hogy Magyarország és az Egyesült Államok kiváló gazdasági és védelmi együttműködése mellett az utóbbi időben politikai kapcsolataink is jelentősen javultak.

A delegáció tagjai kedden találkoznak Varga Mihály pénzügyminiszterrel, Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettessel és Szabó István honvédelmi államtitkárral is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére