Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai titkosszolgálatok mondanak tollba Magyarországon cikkeket

Sümeghi Lóránt

2018.11.23. 16:08

Az egyik közismerten Soros György érdekeltségébe tartozó magyarországi oldal egy újabb, nyilvánvalóan külföldi titkosszolgálati érdekeket kiszolgáló cikket jelentetett meg. Szerzõje az a volt indexes újságíró - Panyi Szabolcs -, akirõl az Origo információi szerint már a magyar titkosszolgálatok is feltételezik, hogy amerikai szolgálatokhoz van bekötve, azaz onnan szerzi információit.

A lap megjegyzi, hogy az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy ezeknek a Demokrata Párttal közeli viszonyban lévő titkosszolgálati csoportoknak a célja, hogy azt a dezinformációt sulykolják, miszerint a magyar kormány az orosz érdekek kiszolgálója.

Ebben az sem akadályozza őket, hogy nyilvánvaló jogi abszurdot kell evidenciának hazudni.

Az Origo emlékeztet, a magyar terrorelhárítók Magyarországon őrizetbe vettek, majd letartóztattak két orosz fegyvercsempészt, akik amerikai fedett nyomozóknak akartak fegyvert eladni. A két fegyvercsempész kiadását az amerikai és az orosz hatóságok is kérték, a magyarok pedig, a nemzetközi jogban bevett szokásoknak megfelelően annak az országnak adták ki őket, amelynek állampolgárai.

A Soros-blog 444-en megjelent írás hosszan ismételgeti azt a nyilvánvaló hazugságot, hogy az lett volna a természetes, hogy a magyar földön elfogott orosz bűnözőket a harmadik országnak, vagyis az Egyesült Államoknak adják ki. Ez akkora ostobaság, hogy még elemezni is felesleges. A lap szerint az viszont sokkal inkább érdekesebb, hogy

Panyinak nem ez az első cikke, amiről ordít, hogy külföldi titkosszolgálatok mondták neki tollba.

Ezek a cikkek évek óta ugyanabba a vonulatba tartoznak: azt a hamis képet próbálják erősíteni, hogy Magyarország orosz befolyás alatt áll, hogy ezzel próbáljanak nyomást helyezni a magyar döntéshozókra. 

Ahogyan arról a 888.hu is korábban írt, egy 2017. áprilisi cikkben konkrétan azt sugallta, hogy a budapesti orosz nagykövetség régiós kémközpont (persze, ezt egy „újságíró” deríti ki), amikor pedig Magyarország a Szkripal-ügy miatt, az EU-országok többségéhez hasonlóan kiutasított egy orosz diplomatát, akkor azt próbálta bizonyítani, hogy ez is orosz érdekből történt. A cikkek külön érdekessége, hogy olyan dokumentumok szerepelnek benne (egyébként teljesen torz kontextusban), amelyek nyilvános forrásból nagyon nehezen – vagy egyáltalán nem – érhetők el. 

Az Origo úgy tudja, hogy erre már a magyar titkosszolgálatoknál is felfigyeltek, és azt feltételezik, hogy Panyi újságíróként amerikai titkosszolgálati csoportokhoz van bekötve, olyan csoportokhoz, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak az amerikai Demokrata Párttal. Leleplező egyébként az is, hogy a szerző a mai cikkben is Magyarország „legjobb barátjaként” emlegeti az Egyesült Államokat (ezt persze névtelen nyilatkozók szájába adva), ami demokráciában elég nevetséges, utoljára ilyen ömlengés vélhetően a rendszerváltás előtt hangzott el Magyarországon, akkor a Szovjetunióval kapcsolatban – összegzi az Origo.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére