Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai titkosszolgálatok mondanak tollba Magyarországon cikkeket

Sümeghi Lóránt

2018.11.23. 16:08

Az egyik közismerten Soros György érdekeltségébe tartozó magyarországi oldal egy újabb, nyilvánvalóan külföldi titkosszolgálati érdekeket kiszolgáló cikket jelentetett meg. Szerzõje az a volt indexes újságíró - Panyi Szabolcs -, akirõl az Origo információi szerint már a magyar titkosszolgálatok is feltételezik, hogy amerikai szolgálatokhoz van bekötve, azaz onnan szerzi információit.

A lap megjegyzi, hogy az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy ezeknek a Demokrata Párttal közeli viszonyban lévő titkosszolgálati csoportoknak a célja, hogy azt a dezinformációt sulykolják, miszerint a magyar kormány az orosz érdekek kiszolgálója.

Ebben az sem akadályozza őket, hogy nyilvánvaló jogi abszurdot kell evidenciának hazudni.

Az Origo emlékeztet, a magyar terrorelhárítók Magyarországon őrizetbe vettek, majd letartóztattak két orosz fegyvercsempészt, akik amerikai fedett nyomozóknak akartak fegyvert eladni. A két fegyvercsempész kiadását az amerikai és az orosz hatóságok is kérték, a magyarok pedig, a nemzetközi jogban bevett szokásoknak megfelelően annak az országnak adták ki őket, amelynek állampolgárai.

A Soros-blog 444-en megjelent írás hosszan ismételgeti azt a nyilvánvaló hazugságot, hogy az lett volna a természetes, hogy a magyar földön elfogott orosz bűnözőket a harmadik országnak, vagyis az Egyesült Államoknak adják ki. Ez akkora ostobaság, hogy még elemezni is felesleges. A lap szerint az viszont sokkal inkább érdekesebb, hogy

Panyinak nem ez az első cikke, amiről ordít, hogy külföldi titkosszolgálatok mondták neki tollba.

Ezek a cikkek évek óta ugyanabba a vonulatba tartoznak: azt a hamis képet próbálják erősíteni, hogy Magyarország orosz befolyás alatt áll, hogy ezzel próbáljanak nyomást helyezni a magyar döntéshozókra. 

Ahogyan arról a 888.hu is korábban írt, egy 2017. áprilisi cikkben konkrétan azt sugallta, hogy a budapesti orosz nagykövetség régiós kémközpont (persze, ezt egy „újságíró” deríti ki), amikor pedig Magyarország a Szkripal-ügy miatt, az EU-országok többségéhez hasonlóan kiutasított egy orosz diplomatát, akkor azt próbálta bizonyítani, hogy ez is orosz érdekből történt. A cikkek külön érdekessége, hogy olyan dokumentumok szerepelnek benne (egyébként teljesen torz kontextusban), amelyek nyilvános forrásból nagyon nehezen – vagy egyáltalán nem – érhetők el. 

Az Origo úgy tudja, hogy erre már a magyar titkosszolgálatoknál is felfigyeltek, és azt feltételezik, hogy Panyi újságíróként amerikai titkosszolgálati csoportokhoz van bekötve, olyan csoportokhoz, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak az amerikai Demokrata Párttal. Leleplező egyébként az is, hogy a szerző a mai cikkben is Magyarország „legjobb barátjaként” emlegeti az Egyesült Államokat (ezt persze névtelen nyilatkozók szájába adva), ami demokráciában elég nevetséges, utoljára ilyen ömlengés vélhetően a rendszerváltás előtt hangzott el Magyarországon, akkor a Szovjetunióval kapcsolatban – összegzi az Origo.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Karikó Katalin kapja idén Szeged díszpolgári címét

Karikó Katalin kapja idén Szeged díszpolgári címét

Karikó Katalint jelölte Szeged város idei díszpolgárának, a kutatónő elfogadta a felkérést és személyesen veszi át az elismerést a város napján, május 21-én – tájékoztatta Szabó C. Szilárd, az önkormányzat sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Visszapillantó

Visszapillantó

Drámai nap van mögöttünk. Emlékeztünk történelmi és személyes tragédiára egyaránt, s nem hagytak bennünket faképnél a mai események izgalmai sem. Olvassák át, mi történt ma.

Újabb rémhír a szállodák, éttermek nyitvatartásáról

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére