Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai sajtó: a rezsicsökkentés nem véletlen irritálja a brüsszeli elitet

Sümeghi Lóránt

2017.02.23. 17:58

A Breitbart nevû konzervatív amerikai lap Orbán Viktor évértékelõjén kihirdetett öt pontról értekezett, melynek keretében az Európában egyedülálló kormányzati kezdeményezésrõl is szó esett, a rezsicsökkentésrõl.

A lap felidézi Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának szavait, miszerint Brüsszel az uniós állampolgárok felhatalmazása nélkül minél több tagállami hatáskört akar elvenni az uniós országoktól, ebbe pedig beletartozik az úgynevezett energiaunió létrehozása is.

Dömötör szerint ennek az a lényege, hogy Brüsszel az árampiacon kivenné az ármeghatározás jogát az országok kezéből, és a piaci szereplőkre bízná azt. Ez kinyírná a rezsicsökkentést, amelyet a kormány árképzése tett lehetővé. A magyaroknak a baloldali kormányok időszakából már van tapasztalatuk arról, milyen is az, amikor a piaci folyamatokra bízzuk az energiaszektort. Emlékezetes, a szocialisták ennek jegyében herdálták el a stratégiai ágazatnak számító energiaszektort.

A Breitbart cikkbe ágyazott kommentárja szerint a magyar kormány az egész Európai Unióban, egyedülálló módon képes volt a legalacsonyabb gáz és elektromos szolgáltatást biztosítani, miután bevezették a rezsicsökkentést. A lap kiemeli, 

ez azonban irritálta a brüsszeli lobbistákat, melynek eredményeképpen ez Európai Bizottságon keresztül újabb beavatkozásokat eszközöltek a tagállamok energiapolitikájába."

Hozzáteszik, Orbán Viktor ezenkívül a bevándorlás, a külföldről finanszírozott álcivil szervezetek ellen is felveszi a küzdelmet, továbbá munkahelyteremtő programokat is indít.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére