Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai műsorvezető: az Egyesült Államok nem szabadabb Magyarországnál

888.hu

2021.08.07. 18:40

Az Egyesült Államok nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál – mondta Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője szombaton Esztergomban.

A Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiválján (MCC Feszt) tartott előadásában a befolyásos amerikai közéleti kommentátor hangsúlyozta:

az Egyesült Államokban fizikai fenyegetés és cenzúra vár azokra, akik hangosan bírálják a politikai fősodor irányvonalát.

Carlson kifogásolta, hogy akadnak, akik kioktatják Magyarországot, ahol szabad és tisztességes választások vannak, és a médiaegyensúly sokkal egészségesebb, mint az Egyesült Államokban.

Aláhúzta: a szabadság apadásának jelei – a humor betiltása és a nyelv ellenőrzése – az Egyesült Államokban is megfigyelhetők.

Először kontrollálják a nyelvet, hogy kontrollálhassák a gondolatokat: bizonyos dolgokról nem lehet beszélni, így ellehetetlenítik, hogy az emberek gondolkodjanak róluk

- mutatott rá.

Emellett viccelni sem lehet bizonyos dolgokkal, mert a humor rálátást jelent. Valamit akkor találhatsz viccesnek, ha felülemelkedsz a helyzeten, távolról vetsz rá egy pillantást, és a maga teljességében látod azt. Ezt a perspektívát megtagadják tőled – folytatta.

Ez így van, mindig is így volt, és így is lesz – hazudják. Annak érdekében, hogy meggyőzzenek erről, nem hagyják, hogy utalj a múltadra, elvárják, hogy szégyelld, amit az őseid tettek, hogy gyűlöld az országod történelmét, hogy ne használj régi szavakat, mert azok régi gondolatokat írnak le, és hogy ne emelkedj a jelenlegi helyzet fölé – magyarázta Carlson.

Ez nem liberalizmus, hanem a liberalizmus ellentéte

- mutatott rá a műsorvezető.

Egy totalitáriánus gondolat, amely szerint mindenki ugyanúgy viselkedik, ugyanazt vallja, és mindenki engedelmeskedik – fűzte hozzá.

„Úgy gondolom, hogy a magyaroknak fogalmuk sincs arról, mennyire provokatív az országuk a világ többé része számára” – mondta Carlson.

A műsorvezető szerint Magyarország példa mások számára „csendes, boldog egyszerűsége” miatt, olyan dolgok miatt, mint a tisztaság, a rend, a társadalom nyitottsága, a bűnözés hiánya és a határ ellenőrzése.

A Magyarország nyújtotta leckéknek semmi közük a kormányzati rendszerhez, egyes vezetőkhöz vagy a választások eredményeihez, a leckék ennél sokkal mélyebbek – hangsúlyozta.

Carlson szerint a legfontosabb, hogy a vezetők törődjenek az országukkal és a rájuk bízott emberekkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére