Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Amerikai lap: hatalmas előrelépés Orbán és Trump találkozója

Sümeghi Lóránt

2019.05.13. 10:58

Új fejezetként értelmezi az Orbán Viktor és Donald Trump által megszilárdított Budapest-Washington tengelyt April H. Foley, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete.

Foley, aki 2006 és 2009 között töltötte be Budapesten az amerikai nagykövet tisztségét, kifejezetten pozitív hangvételben és előrelátóan tárgyalja a The Washington Times hasábjain annak a jelentőségét, hogy a mai nap folyamán Orbán Viktor meglátogatja az Egyesült Államok elnökét. Foley szerint a találkozó egy úgy fejezetként értelmezendő, hiszen

Obama kormányzása alatt a Közép- és Kelet-Európa országai jogosan úgy érezték, hogy elhanyagolják őket, emellett az USA magyar belügyekbe való beavatkozása is mély sebeket ejtett a kétoldali kapcsolatokon.

Ugyanakkor a jelenlegi Trump-adminisztráció újragondolta a régióval kapcsolatos irányelveit, így a Magyarországgal kapcsolatos hozzáállását is – írja a volt nagykövet, aki szerint ez éppen időszerű volt. Elmondása szerint a magyar kormány nemcsak katonai értelemben szilárdította meg az USA-val ápolt kapcsolatát, hanem energetikai téren – ebből kifolyólag geopolitikai értelemben is – és gazdasági tevékenységét illetően is. Kiemeli,

az Egyesült Államok erőteljes gazdasági és diplomáciai közeledése Magyarország iránt érthető, és ebben a munkáját komoly hozzáértéssel végző Szijjártó Péter személyénél nem is lehetne jobb partnerre lelni, aki szinte havonta ingázik Washington és Budapest között.

Foley szerint mindemellett számtalan olyan külpolitikai irányelv van, amelyben teljes az egyetértés az Orbán-kormány és a Trump-adminisztráció között. Példaként említette az Izraellel ápolt sziklaszilárd kapcsolatot; a Közel-Keleten üldözött keresztény kisebbségek védelmezését, emellett a nemzetközi migráció okán felértékelődött határvédelem kérdését, amely Európát és az Egyesült Államokat egyaránt érinti.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Sorosék lehetnek a brit EP-választás nyertesei

Sorosék lehetnek a brit EP-választás nyertesei

Amerika, London, Párizs

Az idén áprilisban megtartott EU-csúcson megszületett döntés értelmében hiába voksolt a brit választók többsége az uniós tagságról rendezett népszavazáson a kilépésre (Brexit) 2016. június 23-án, a szigetország kénytelen részt venni a hónap végén esedékes európai parlamenti választásokon.

Dánia véglegessé tenné az ideiglenes határellenőrzést

Gyakorlatilag véget vetnének a dánok Schengen jelenlegi formájának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére