Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alig találtak koronavírus-fertőzöttet a hétvégi gyorsteszteken

888 - MTI

2021.01.04. 13:22

A hétvégi gyorsteszteken 20 ezer 744 óvodai és iskolai dolgozó vett részt, egy százalékuk, 209 ember koronavírustesztje lett pozitív – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn.

György István a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy

novemberben is biztosították a lehetőséget a köznevelésben dolgozóknak a tesztelésre, az akkori eredmények rosszabbak voltak: két százalékuk mintája lett pozitív.

Január 2-án és 3-án összesen 220 ezer köznevelésben és szakképzésben dolgozó pedagógus számára, országosan 99 helyszínen biztosították a tesztet; a mintavételt 263 csapat végezte. Előzetesen 13 ezren regisztráltak online. Az eredményeket elküldték a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, az adatok folyamatosan kerülnek be a statisztikákba – fejtette ki.

Hangsúlyozta: azok, akik most fertőzöttnek bizonyultak, nem mehetnek közösségbe, tíznapos házi karantén vár rájuk, így a tanítás biztonságosan folytatódhat a téli szünet után.

Az államtitkár elmondta:

november közepe óta csaknem félmillió tesztet végeztek el, ami szavai szerint azt bizonyítja, hogy „mi, magyarok képesek vagyunk összefogni”.

Emlékeztetett, hogy novemberben és decemberben több szakmacsoport számára tették lehetővé a csoportos tesztelést, így az egészségügyi és szociális intézményekben, a bölcsődékben, óvodákban, nevelési-oktatási intézményekben, valamint a területi közigazgatásban – elsősorban az ügyfélszolgálatokon – dolgozók vehettek részt a teszteken. A cél az érintett intézmények biztonságos működésének biztosítása volt – húzta alá.

György István bejelentette:

az operatív törzs az oltási terv végrehajtására projektmunkacsoportot hozott létre, amelyet ő vezet.

Az oltási tervet a rendelkezésre álló vakcina függvényében hajtják végre – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére