Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alelnököt választ vasárnap a Fidesz

888.hu

2021.11.13. 09:40

Holnap tartja kétévente esedékes tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol szavaznak a pártelnökről, valamint négy alelnökéről. Mivel Novák Katalin nem indul újra, így a családokért felelős tárca nélküli miniszter alelnöki pozícióját új ember veheti át. Hollik István, a párt kommunikációs igazgatója közölte, hogy az eseményen megjelenő küldöttek közül mindenki be van oltva, továbbá nem kötelező a maszkhasználat, a rendezvényt pedig védettségi igazolvány nélkül is lehet látogatni.

 

Vasárnap 1470 küldött részvételével tartja XXIX. tisztújító kongresszusát a Fidesz – közölte a Magyar Nemzettel Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője, hozzátéve: több mint hétszáz településről érkeznek majd küldöttek.

Továbbá a politikus elmondta, hogy hatszáz meghívott vendég lesz jelen a kongresszuson, többek között diplomaták, tudósok, művészek és sportolók. Az esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek.

Mint kiderült, a kormány tagjai közül beszédet mond Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, valamint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A kongresszus délelőtt 10 órától várhatóan 16 óráig tart majd, ahol szavaznak a pártelnöki pozícióról, amire egyetlen jelölt van Orbán Viktor személyében, őt legutóbb két éve, egyhangúlag választották vezetőnek a küldöttek.

A párt hagyományai szerint miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig az alelnöki posztot, ezért Novák Katalin helyett most új alelnököt választanak.

A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, hogy

a megválasztott elnök várhatóan fél három körül fogja megtartani a beszédét.

Az október 23-ai ünnepi Békemenetet a Hír Televízió élőben közvetítette, a nézettség pedig történelmi csúcsot döntött a csatornán. A Híradó szerkesztősége ismét egy nagyszabású közvetítésre készül, vasárnap ugyanis élőben lesz látható a Fidesz tisztújító kongresszusa a Hír TV-n. Az eseményt délelőtt 10 órától élőben követhetik végig az érdeklődők.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére