Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aláírták a megállapodást a honvédelmi illetményen kívüli juttatásokról

888/MTI

2020.12.03. 18:35

Aláírta a megállapodást a jövő évi illetményekről és illetményen kívüli juttatásokról a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum munkavállalói oldala csütörtökön – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A dokumentumot Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Czövek János alezredes, a Honvédszakszervezet (HOSZ) elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá.

A HM közleménye szerint az eseményen a miniszter kiemelte: a megállapodás a katonákról, a honvédelmi alkalmazottakról, a honvédelem ügyéért tevők elismeréséről szól. Benkő Tibor hangsúlyozta: a honvédségi béren kívüli juttatások semmivel sem lesznek alacsonyabbak, mint az idén. Hozzátette: a honvédelmi tárca szerencsés helyzetben van, hiszen példaértékű az együttműködés az érdekvédelmi szervezetekkel.

„A járványhelyzet a Magyar Honvédséget is kihívás elé állította. Azonban mindennek ellenére meg tudtuk őrizni a béren kívüli juttatások korábbi szintjét, és folytatni tudjuk a tavaly elindított négyéves, a honvédelmi alkalmazottakra vonatkozó életpályamodellt. Az ennek részeként meghirdetett 35 százalékos emelés első lépcsőfoka, a 20 százalékos bérfejlesztés már megtörtént, 2022-ig pedig évente 5 százalékkal növeljük a honvédelmi alkalmazottak illetményét” – mondta Benkő Tibor.

A miniszter kitért arra is, hogy összhangban a kormány családvédelmi akciótervével, az idei megállapodás egyik kiemelt pontja a családok támogatása volt. Ennek részeként a teljes állomány számára 50 ezer forintos nevelési támogatásról döntöttek. Emellett a katonák és civil dolgozók számára – születési támogatás keretében – gyermekenként bruttó 200 ezer forintot biztosít a tárca.

Benkő Tibor a tárca idősügyi politikájáról elmondta: a kormány stratégiáját támogatva az Obsitos programmal sikerült megadni a nyugállományú katonáknak azokat a kedvezményeket, amelyek eddig csak az aktív állomány számára voltak elérhetők.

Az érdekképviseletek nevében Czövek János mondott köszönetet a gördülékeny együttműködésért, és kiemelte: az idei megállapodás túlszárnyalta a 2019-ben megállapított béren kívüli juttatások kapcsán elért eredményeket. A HOSZ elnöke hozzátette: bíznak abban, hogy az elkövetkezendő időszak is számos alkalmat kínál majd arra, hogy további intézkedésekkel segíthessék a katonákat és a honvédelmi alkalmazottakat, különös tekintettel a lakhatási támogatások bővítésére.

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum tagjai köszönetet mondtak a járvány elleni védekezésben résztvevő katonák és civilek kitartó és áldozatos munkájáért – olvasható a HM közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Felhívást tett közzé a XXI. Század Intézet a 2006-os események kapcsán

2006 októberében békésen ünneplő magyarokat vertek véresre Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, Petrétei József miniszter és az akkori budapesti rendőrfőkapitány, Gergényi Péter utasítására gumilövedékekkel lőtték őket, könnygázgránátokat vetettek be ellenük. Földre tiport, magatehetetlen polgárokat rugdostak, gumibotoztak. A rendőrökről levetették az azonosító jelvényeiket, és ellenünk fordították őket.

Tizenöt éve kilőtték a szemét, és a gumilövedék az életét is tönkretette

Tizenöt éve kilőtték a szemét, és a gumilövedék az életét is tönkretette

Nagy Lászlót 2006 előtt sem hordozta a tenyerén a Jóisten. Élt, ahogy tudott, inkább küszködve, mint könnyedén, laza csuklóval hegedülve. Nem titkolja, de nem is veri a mellét azért, mert csak egyszerű „melósok” voltak a szülei. Ő is az, szobafestőként keresi a kenyerét. Tizenöt éve végképp megváltozott az élete, amikor október 23-án kilőtték az egyik szemét. Nem is padlóra, inkább az alá került, a lehető legmélyebbre – 35 évesen. Kikészült testileg, lelkileg, anyagilag.

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Kitiltották a BLM- és az LMBTQ-szimbólumokat egy iskolából, kitört a botrány

Egy tanárnő eltávolította az amerikai zászlót az osztályterméből, mondán, az „erőszakot, fenyegetést és intoleranciát” jelent. Az oktató így kívánt tiltakozni a politikai szimbólumokat kitiltó döntés ellen.

Így vélekedik Ferenc pápa a családról

A család az apa, anya, gyerek, és pont.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére