Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkora álhír volt a kitiltási botrány, mint egy ház

Sümeghi Lóránt

2016.09.29. 11:28

A Fõvárosi Fõügyészség közleménye szerint nincsenek konkrét információik és bizonyítékaik az amerikai hatóságoknak a kitiltási ügyben.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint nincsenek konkrét információik és bizonyítékaik az amerikai hatóságoknak a kitiltási ügyben – tudta meg a Magyar Idők.

Mint ismert, Vida Ildikó korábbi NAV-elnök mellett még öt emberről derült ki, hogy korlátozzák a beutazásukat az Egyesült Államokba, és róluk állította az amerikai követség volt ügyvivője, hogy korrupciós ügybe keveredtek.

Csakhogy a magyar sajtóban megjelent és az interneten beszerezhető értesüléseken, valamint hírügynökségi riportokon túl semmiféle információval nem rendelkeznek az amerikai hatóságok a kitiltási üggyel kapcsolatban.

 A hatóság az augusztusban érkezett, a jogsegélykérelmükre küldött amerikai válaszok alapján adott tájékoztatást.

Emlékezetes, 2014 októberében szellőztette meg a Napi Gazdaság hogy több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is adóhatósági vizsgálat folyik Magyarországon. Az amerikai fél erre úgy reagált, hogy megnehezíti a vizsgálatokat végző hatóságok vezetőinek beutazását az Egyesült Államokba. Budapesti nagykövetségük akkor cáfolta, hogy az adóvizsgálat miatt tiltanának ki az USA-ból magyarokat. Úgy fogalmaztak,: „bizonyos magyar magánszemélyek” korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak, és ezért nem léphetnek be az Egyesült Államokba.

Az akkori ideiglenes amerikai ügyvivő, André Goodfriend hat érintettről beszélt, aki a kormány alkalmazottja, vagy kapcsolatban áll a kabinettel. Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke a Magyar Nemzetnek november elején elismerte, azok között van, akiknek korlátozták beutazását az Államokba.

A Fővárosi Főügyészség 2015 decemberében jelentette be, hogy vádat emelt az amerikai kitiltási botránnyal kapcsolatos ügyben egy férfi ellen, aki 2014 májusában egy találkozón azt állította az amerikai étolajgyártó Bunge Zrt. lobbistájának: kétmilliárd forintért eléri hivatalos embereknél, hogy az étolaj áfájának mértéke 5 százalékra csökkenjen. A Fővárosi Törvényszék idén június 7-én, nem jogerősen két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a budapesti férfit. Az ügyben jelenleg még tart a másodfokú bírósági eljárás.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére