Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkora a nyomor Magyarországon, hogy a lakosság 13 százaléka tervez lakáskorszerűsítést

Békési Marcell

2020.08.27. 07:08

Miközben a Momentum azzal plakátolja tele az internetet, hogy vidékiek milliói veszítették el munkájukat és éheznek, addig a vidéki, családi házzal rendelkező emberek jelentős anyagi vonzatú építkezésbe és lakásfelújításba vágnának bele.

 

A lakásállomány 13 százaléka korszerűsödhet a következő egy évben, vagyis mintegy 500 ezer lakáson végezhetnek fejújítást, korszerűsítést

– derült ki a Masterplast támogatásával augusztusban készült GKI-felmérésből.

A GKI negyedévente végez reprezentatív felmérést a lakosság lakásfelújítási és -korszerűsítési terveiről.

Az MTI-nek küldött közleményben kiemelték, a lakosság lakásfelújításokra és korszerűsítésekre vonatkozó

2020. harmadik negyedévi várakozásai a következő egy évre negyedéves és éves alapon is javultak.

A koronavírus okozta járvány és annak következményei a lakásfelújítási piacra tehát egyáltalán nem hatottak negatívan, a következő egy évben a magyar háztartások csaknem 13 százaléka tervez nagyobb összeget költeni lakására. Ha ezek a tervek megvalósulnak, akkor egy éven belül mintegy 500 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkákat – állapították meg.

A családi házak lakói körében a legerőteljesebb a felújítási szándék, ezen háztartások mintegy 16 százaléka tervez ilyen beruházást.

Ezzel szemben a legkisebb korszerűsítési kedv a panellakásokban élők körében tapasztalható, alig 8 százalékuk hajlandó erre költeni. A téglaépítésű társasházakban lakók tervei valahol a kettő között helyezkednek el.

A közlemény szerint

  • Budapesten a megkérdezett háztartások 11 százaléka,
  • a megyeszékhelyeken és az egyéb városokban 13-13 százaléka készül felújításra.
  • A községekben valamivel magasabb, 16 százalékos a felújítási szándék, esetükben vélhetően a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) év elejétől hatályos szabályai jelentenek ösztönző erőt.

A felmérésből kiderül, hogy Magyarország régiói közül a közép-magyarországiban, a közép- és nyugat-dunántúliban, valamint a dél-alföldiben várható az országos átlagot meghaladó felújítási-korszerűsítési tevékenység.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére