Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akár már holnap ítélet születhet a Szeviép-ügyben

Horváth József György

2018.11.07. 18:53

Akár már csütörtökön megszülethet az elsõfokú ítélet Szeviép-ügyben - nyilatkozta Szabó Bálint az ügy károsultjainak ügyvédje az Echo TV Napi aktuális címû mûsorában.

Abban az esetben, ha a Szegedi Járásbíróság bűnösnek találja a vádlottakat, és több mint 5 év szabadságvesztéssel sújtja őket, már aznap rács mögé kerülhetnek. Nincs még egy város Magyarországon, ahol meg merték volna azt csinálni, hogy több milliárd forint értékben ellopják az alvállalkozók pénzét, amelyet aztán a szocialista haverok között osztanak szét"

– fogalmazott Szabó Bálint.

Habár nagyon sok jel utal arra, hogy a Szegedi Járásbíróság nem független a helyi politikától, Botka Lászlótól, illetve a városházától, ennek ellenére úgy tűnik, van igazságszolgáltatás Szegeden"

– fogalmazta meg véleményét Szabó Bálint Szabó Anett kérdésére. "Teljes mértékben tud azonosulni az ügyész által összefoglalt vádbeszéddel, amellyel a károsultak is egyetértenek" – tette hozzá. 

Az ügyészségi vádirat szerint a Szeviép egyfajta bankként működött Szegeden. Ahelyett, hogy a kisvállalkozókat, a neki dolgozó alvállalkozókat kifizette volna, ahelyett több száz milliós kölcsönöket nyújtott különböző gazdasági társaságoknak és magánszemélyeknek.

Ezen kölcsönök közül az egyik legnagyobb tétel – 430 millió forint – a szegedi önkormányzati reptér jelenlegi vezetőjéhez került, aki korábban Ujhelyi István személyi sofőrje volt – mondta az ügyvéd. Ez a 15 vádpont közül az egyik, amely alapján az ügyész börtönbüntetést kért az érintettekre a szegedi járásbíróságtól

Szabó Bálint szerint az ügyben nem kevesebbről van szó, minthogy az alvállalkozóktól ellopott pénzeket, kitalicskázták a Szeviép cégcsoportból Ujhelyi István sofőrjének cégéhez. Közölte: már csütörtökön megszülethet az elsőfokú ítélet az ügyben.

(ECHO Tv)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére