Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ajándék vagy végeláthatatlan hitel a helyreállítási alap?

888.hu

2021.09.28. 19:20

Az Alapjogokért Központ a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközről (RRF) tartott workshopot kedden. Kovács István, a központ stratégiai igazgatója és Kovács Attila közgazdász osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

 

A koronavírus-válság negatív gazdasági és társadalmi hatásait kezelni hivatott Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásainak kérdése az elmúlt hónapok egyik brüsszeli slágertémája. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen a közelmúltban tartott, az unió helyzetéről szóló beszédében óriási sikerként tálalta az alap felállítását és a tagállami tervek egy részének elfogadását. A hazánknak járó források felhasználását célzó, Magyarország által benyújtott helyreállítási tervet az Európai Bizottság azonban ideológiai okok, döntően a hazai gyermekvédelmi törvény miatt egyelőre nem fogadja el.

Ezzel kapcsolatban Kovács István beszélt az események belpolitikai vonatkozásáról. Szerinte Brüsszel a hazai baloldallal együtt úgy próbálja beállítani ezt a pénzügyi eszközt, mintha az nagylelkű adomány lenne, aminek egyetlen feltétele, hogy Magyarország tartsa be a közös európai normákat. Amikor pedig Magyarország nem kér ebből a hitelből, akkor az az olvasat, hogy Magyarország nem akarja betartani a közös normákat. Itt azonban nem adományról van szó, hanem hitelről, amely hosszú távon megemelheti az államadósságot.

A Next Generation EU névre keresztelt alap ugyanis egy több mint 800 milliárd eurós ideiglenes helyreállítási eszköz, amelynek célja, hogy hozzájáruljon a koronavírus-világjárvány okozta közvetlen gazdasági és társadalmi károk enyhítéséhez.

A Next Generation alapról Kovács Attila úgy nyilatkozott, hogy abban az értelemben jelent következő generációt, hogy évtizedekre adósságba verheti a tagállamokat. Nem csoda tehát, hogy a legtöbb tagállam nem veszi fel a hitelt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére