Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Ahol baloldali kormány kerül hatalomra, ott bevándorláspárti politika veszi kezdetét”

Horváth Tamás

2019.09.26. 17:58

Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus az MTI tudósítása szerint közölte, az olasz kormány is megnyitotta a kikötőket, ami sokaknak jelent meghívót, hogy Európába jöjjenek.

Kitért rá, a távozó Európai Bizottság egy utolsó elkeseredett küzdelmet hirdetve újra napirendre venné a kvóta szerinti elosztást, miközben nem utalnak pénzt a határvédelemre.

A magyar kormány álláspontja, hogy nem vesz részt a kvóta szerinti elosztásban, de szívesen segít azoknak az országoknak, amelyek a jogosulatlanul itt tartózkodók, menekültjogot nem élvezők visszaszállításához várnak segítséget

– hangsúlyozta.

Gulyás Gergely kiemelte, Magyarország néhány napon belül visszaszállítja Ahmed H.-t Ciprusra.

A miniszter azt is mondta, amikor a kvóták napirendre kerülnek, a Magyarországgal szembeni támadások is megerősödnek, de a támadások ellenére Magyarország nem változtat a kötelező kvóták elutasításán, nem megnyitja, hanem megvédi a határokat.

Úgy vélte, a magyar közvéleményben annak idején nem kapott kellő nyilvánosságot a kvótaügyben hozott bírósági ítélet, pedig az Európai Bíróság kizárólagosan két évre, átmeneti időre és a válsághelyzetre tekintettel tartja elfogadhatónak az elosztást.

A 2015-öshöz hasonló válsághelyzet hiányában a bíróság akkori döntése alapján jogellenes lenne most az elosztás

– közölte Gulyás Gergely.

Gulyás Gergely | Fotó: MTI

Hangsúlyozta, az Európai Bizottság sok kárt okozott Európának, mélyítette a különbségeket Közép- és Nyugat-Európa között, ezért jobb lenne nem több kárt okozni a hátralévő időben.

A testület most mégis egy utolsó kísérletet tesz a bevándorlásbarát politika megerősítésére

– fűzte hozzá.

A miniszter kifejtette, azok az országok, amelyek bevándorlásbarát politikát folytatva befogadtak migránsokat, elismerik, hogy nem képesek visszaszállítani azokat, akiknél lefolytatták az eljárást, és ennek eredményeként nem jogosultak védelemre.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, Magyarország tud segíteni a bevándorlók hazaszállításában, ha valaki segítséget kér ehhez.

Megjegyezte, egyelőre nem érkezett olasz kérés a magyar kormányhoz, hogy segítsen a bevándorlók visszaszállításában.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy ha egy ország önként akar befogadni migránsokat, rendben van, de mi azt kérjük, hogy mindenki tartsa tiszteletben, a magyar választópolgárok már kellően egyértelmű véleményt mondtak a bevándorlás kérdésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére