Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aggódik az Amnesty Orbán és Netanjahu egyre szorosabb szövetsége miatt

Bertha László

2017.07.17. 11:58

A Soros György által támogatott szervezet izraeli és magyar szárnya is aggódik Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök "egyre szorosabb szövetsége" miatt.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint mind az izraeli, mind a magyar kormányfő „megbélyegző” kampányt folytatnak a „jogvédő” szervezetek és aktivisták ellen.

Az Amnesty International szerint a két politikus „gyűlöletet szít az egyetemes emberi jogok és közös értékek ellen”, megpróbálja aláásni a jogvédő szervezetek és aktivisták szerepét a társadalomban, és megbélyegző kampányt folytat ellenük. Hozzátették, hogy mindkét országban olyan jogszabályokat fogadtak el, és a hírek szerint terveznek elfogadni, amelyek korlátozzák a demokratikus értékekért, az emberi jogokért és a hatalom átláthatóságáért küzdő civil szervezetek munkáját.

A két Soros-szervezet közös közleményében jelezte, hogy tapasztalatuk szerint Magyarországon és Izraelben is

egyre mérgezőbbé válik a közbeszéd, amelyhez nagyban hozzájárul a jogvédő szervezetek – köztük az Amnesty International – ellen folyó megbélyegző és hamis vádakat megfogalmazó magyar és izraeli kormányzati lejáratókampány.”

A közleményben kifejezték örömüket is, hogy a civiltörvény miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, vélhetően Soros György nyomására.

A közlemény idézi Molly Malekart, az Amnesty International Izrael programigazgatóját, aki arról beszélt, félnek, hogy a két miniszterelnök a kedden kezdődő találkozójukon „nemcsak az emberi jogokat sértő terveikről, hanem azok megvalósításáról is” szót ejtenek majd.

Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója pedig arról beszélt, felszólítják a két politikust, hogy alapjaiban változtassanak az emberi jogokkal kapcsolatos hozzáállásukon, és térjenek vissza egy olyan politikához, amely tiszteletben tartja és védi mindenki jogait.

A 888.hu mindeközben aggodalommal figyeli az Amnesty International egyre szorosabb szövetségét az amerikai milliárdossal, Soros Györggyel.

Benjamin Netanjahu hétfőn érkezik hivatalos látogatásra Magyarországra. Az izraeli miniszterelnök nemrég bírálta Soros György tevékenységét, valamint – saját budapesti nagykövetét is megróva – kiállt a magyar kormány mellett az ízléstelen ellenzéki támadások közepette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére