Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aggályos, hogy továbbra sem tudni, mi van a Hadházynál lévő aláírásokkal

Bokor Gábor

2019.06.19. 08:45

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy véleménye szerint aggályos, hogy továbbra sem tudni, mi van azzal a több százezer aláírással és személyes adattal, amit Hadházy Ákos gyűjtött össze akciója során az elmúlt hónapokban.

Hatalmas port kavart a sajtóban, hogy az ellenzéki politikus, Hadházy Ákos által összegyűjtött 680 ezer magyar ember privát adatait és az aláírását juttathatta külföldre.

Bár a sajtóban a napokban megjelent információk is aggodalmakra adhatnak okot a független Hadházy Ákos aláírásgyűjtési akciója kapcsán, az alapvető kérdésekre sincsenek válaszok„

– mondta a lapnak a NAIH elnöke.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A bevándorláspárti politikus még tavaly kezdett aláírásokat gyűjteni, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Hadházy egymillió aláírást akart elérni, ettől messze elmaradt. Végül május végén 680 ezer aláírást mutatott be egy sajtótájékoztatón, azonban ezek után nyoma veszett az aláírásoknak, nem tudni, ki, hol és hogyan tárolja azokat.

Ezeket az íveket, az azokon szereplő adatokat tilos lemásolni, továbbítani, nem kerülhetnek illetéktelenek kezébe, meg kell őket semmisíteni. Igaz, hogy erre nincs határidő. Kérdés, hogy Hadházy miért nem semmisítette meg azonnal az íveket, azután, hogy saját bevallása szerint is sikertelen volt az akciója és annak közjogi következménye sincs”

– fogalmazott Péterfalvi.

A KDNP-s Nacsa Lőrinc tegnap a kormánypártok nevében szólította fel Hadházyt, adjon választ, kihez kerültek valójában a magyar választópolgárok adatai. A kormánypárti politikus szerint egyre több kérdést vet fel a képviselő aláírásgyűjtése.

Több százezer magyar adatait gyűjtötték be aláírásgyűjtés címszó alatt az elmúlt hónapokban, de nagyon úgy tűnik, itt valami egészen másról van szó„

– mondta a KDNP-s politikus.

A Magyar Nemzet szerint Hadházy adatfeldolgózóként bevont külföldi cégeket is a projektbe, a magyar emberek személyes adatai és aláírásai külföldre kerülhettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére