Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder szerint a magyar honvédség fejlesztése növeli az ország biztonságát

888.hu

2017.07.12. 16:58

Magyarország, illetve a magyar gazdaság kellõen erõs a Zrínyi 2026 haderõfejlesztési reform végrehajtásához, ami növeli a magyar emberek biztonságérzetét - mondta a köztársasági elnök szerdán Szolnokon.

Az államfő bízik abban, hogy a bemutatott gyakorlatok segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a nemzetközi szerepvállalásban minél hatékonyabban, eredményesebben és a korábbi megbecsültséget növelő módon tudjanak részt venni a magyarok.

Hozzátette: reméli, hogy soha nem kerülnek a magyar katonák olyan helyzetbe, hogy tudásukat éles szituációban, harcászati körülmények között kelljen bemutatniuk. A köztársasági elnök elmondta: a magyar katonák azért gyakorlatoznak más nemzetek "fiaival", hogy legalább négy feladatot teljesítsenek az elkövetkező időben.

Kifejtette:

a magyar katonák alkotmányos feladata Magyarország határainak védelme; a második feladat: a különböző nemzetközi szövetségekből, elsősorban a NATO-szövetségből származó feladatok teljesítése; legalább ilyen fontos a nemzetközi békemissziókban történő szerepvállalás Európában, de azon kívül is.

Továbbá az utóbbi időben a katasztrófavédelem is komoly katonai segítséget igényelt – emlékeztetett Áder János a legutóbbi nagy dunai árvízre, amikor a Magyar Honvédség nélkül nem lehetett volna sikeresen védekezni.

Simicskó István honvédelmi miniszter az eseményen elmondta: elismerést vált ki a szövetségesek részéről is, hogy jelentős mértékben erősödött a magyar haderő különleges műveleti képessége az elmúlt időszakban.

Hangsúlyozta: először bízták a magyarokra egy többnemzetiségű egység vezetését, azt eddig mindig az amerikaiak vezették. Simicskó István szólt arról, hogy a Zrínyi 2026 program egyik fontos eleme a magyar haderő különleges műveleti képességének növelése.

A Zrínyi 2026 az elmúlt 25 év legátfogóbb, legkiterjedtebb honvédelmi és haderő-fejlesztési programja, ennek révén ismét a fejlődés pályájára állhat a Magyar Honvédség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére