Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder: õrizzük meg hitünket, õrizzük meg együvé tartozásunkat

Bokor Gábor

2017.06.03. 18:28

A köztársasági elnök a csíksomlyói búcsún tartott rövid sajtótájékoztatót, amin a békére szólított fel.

Áder János köztársasági elnök a Veres András püspök által tartott szentmise utáni rövid sajtónyilatkozatában elmondta, hogy a püspök prédikációjának a béke volt a központi üzenete.

Meg kell békülnünk önmagunkkal, békét kell teremtenünk családjainkban, közösségeinkben, városainkban, országainkban. Ennél fontosabb üzenete a mai prédikációnak nem lehetett. Jó lenne, ha minél többen meghallanák"

– fogalmazott a köztársasági elnök.

Áder János emlékeztetett arra is, hogy öt éve – amióta betölti a köztársasági elnöki tisztséget  – visszajáró zarándoka a csíksomlyói búcsúnak és valamennyi alkalommal ugyanazt az élményt kapta. 

A búcsú vélhetően 450 éve üzeni ugyanazt: őrizzük meg hitünket, őrizzük meg együvé tartozásunkat, és őrizzük meg azt a közösségi élményt, amit ez a szentmise mindannyiunk számára jelentett az elmúlt években, és jelent ma is"

– mondta Áder János, aki szerint az igazi együvé tartozás jele az, hogy idén is százezrek zarándokoltak Csíksomlyóra nemcsak Erdélyből és a Kárpát-medencéből, hanem egész Európából és más földrészekről is. 

A köztársasági elnök személyes ügynek nevezte, hogy az idei búcsún miért fohászkodott. Reményét fejezte ki azonban, hogy kérése meghallgatásra talál.

(MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére