Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder János kinevezte az MNB alelnökét

888, MTI

2020.06.23. 11:13

Az erről szóló okiratot az államfő kedden adta át a Sándor-palotában.
Virág Barnabás alelnöki kinevezésére Orbán Viktor miniszterelnök tett javaslatot június elején az államfőnek.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága június 9-i ülésén támogatta az új alelnök kinevezését.Virág Barnabás eddig az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

Bizottsági meghallgatásán az elmúlt évtized egyik legfontosabb gazdaságpolitikai eredményének nevezte a költségvetési és a monetáris politika közötti összhang megteremtését, mint fogalmazott, erre az összhangra lesz szükség a koronavírus-járvány következményeinek kezelésében.

A monetáris politikai intézkedésekről szólva kitért arra, hogy a jegybank március közepe óta célzott lépésekkel, gyorsan stabilizálta a járvány hatására kialakult turbulens környezetet, és olyan új intézkedéseket hozott, amelyekkel a kilábalás során folyamatosan támogatni tudja majd a magyar gazdaság növekedésének helyreállását. Ezek közül kiemelte a Növekedési hitelprogram új konstrukciójának elindítását.

A Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke, Nagy Márton májusban lemondott. A most kinevezett Virág Barnabás mellett Patai Mihály és Kandrács Csaba tölt be alelnöki pozíciót a jegybankban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére