Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder: A magyar emberek jól vizsgáznak nemzeti összefogásból

888.hu

2022.03.02. 10:00

A magyar emberek segítőkészsége óriási, Magyarország most is jól vizsgázik nemzeti összefogásból – mondta az államfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán az ukrajnai háború menekültjeinek nyújtott magyarországi segítséggel összefüggésben.

 

Áder János kiemelte: a magyar emberek az elmúlt évtizedekben többször tettek tanúbizonyságot óriási segítőkészségről, akár természeti katasztrófa, akár háborús konfliktus, akár járvány miatt bajba került embereknek kellett segíteni. Úgy fogalmazott: a

„nemzeti összefogásnak országon belül és határon túl is komoly hagyománya van Magyarországon”, ebből a „magyar emberek kivétel nélkül mindig jól vizsgáztak”.

Hozzátette: „erre joggal büszkék lehetünk”. Az államfő és felesége magánvagyonából

egymillió forintot ajánlott fel a menekültek megsegítésére.

 

A köztársasági elnök mindenkit arra kért, a „kipróbált”, a segítségnyújtásban nagy tapasztalattal bíró segélyszervezeteken keresztül adakozzon, hogy a segítség biztosan célba érjen.

Áder János nyugalomra is intett, mert – mint mondta –, a háborús helyzetből ugyan logikusan következik a félelem, „nem érdemes egy bajból kettőt csinálni”. Azt is kérte, hogy mindenki igyekezzen pontos információkat szerezni, és nem felülni az álhíreknek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére