Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder: a fordulat éve lehet 2019 a klímaváltozás elleni harcban is

Csordás Bettina

2019.01.08. 12:12

Ne szalasszuk el az esélyt, hogy 2019 a fordulat éve lehessen a klímaváltozás elleni harcban - hangoztatta Áder János köztársasági elnök a diplomáciai testületnek adott fogadáson.

Az államfő kiemelte: a 2019-es év udvarias kopogtatás helyett néhány újabb riasztó hírrel rúgta ránk az ajtót”.

Havanna óvárosát elöntötte a tenger, a cunami után heves esőzés sújtja Indonéziát, brutális a hőhullám Ausztráliában, rekordméretűre csökkent a jégtakaró az Északi-sarkon és Grönlandon, és már a korábban stabilnak látszó Antarktiszon is jelentős a jégolvadás"

– sorolta.

Áder János szerint el kell dönteni, mit kezdünk a felgyorsulóban lévő klímaváltozással, ugyanis fogadkozásaink ellenére tavaly is nőtt az üvegházhatású gázok kibocsátása.

A párizsi klímakonferencia óta több mint három év telt el, és az elmúlt évek tárgyalásai sovány eredményt hoztak"

– tette hozzá.

Ma távolabb vagyunk a kétfokos céltól, mint három éve Párizsban voltunk. Ugyan van már szabálykönyvünk ahhoz, hogy 2021-ben megkezdődhessen a párizsi megállapodás végrehajtása, de nincs elég bátorságunk, hogy az elszabaduló klímaváltozás megállításához szükséges döntéseket meghozzuk"

– közölte.

Az az út, amelyet az utóbbi 200 évben követtünk, már több környezeti és társadalmi adósságot halmoz fel, mint amennyi értéket teremt" 

– fűzte hozzá.

Áder János beszédében elmondta, hogy az igazi tét azonban nem a légkör állapota, hanem társadalmaink, az emberi civilizáció jövője, és a legfontosabb, hogy megváltoztassuk szemléletmódunkat. Szerinte nem elég tudni, mi számít értéknek a társadalmaink jóléte és túlélése szempontjából, látnunk kell azt is, hogy cselekedeteink miként gyarapítják vagy apasztják társadalmaink fenntartható jólétének és túlélésének esélyeit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére