Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A visegrádi négyek kitartanak amellett, hogy az illegális bevándorlás rossz és veszélyes

Bokor Gábor

2017.09.10. 08:58

A külgazdasági és külügyminiszter, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság címû mûsorában elmondta, hogy Európában komoly törésvonal alakult ki a bevándorlás- és a biztonságpárti országok között.

Tallinnban sikerült visszaverni minden olyan kezdeményezést, amely a visegrádi országok egységének megbontására irányult, így ez a csoport továbbra is a legegységesebb és leghatékonyabb az Európai Unióban"

– fogalmazott Szijjártó Péter az Európai Unió tagállamainak informális külügyminiszteri találkozójáról beszámolva.

A miniszter elmondta, hogy a V4-ek tagjai egyetértenek abban, hogy az illegális bevándorlás rossz és veszélyes, a kötelező kvóta pedig alkalmatlan a helyzet kezelésére. A politikus ismételten leszögezte, hogy az Európai Bíróság a kvótaperben felháborító és felelőtlen politikai döntést hozott, amely ellentétes minden európai nemzet érdekével.

 

A politika megerőszakolta az európai jogot és az európai értékeket. Óriási sumákolás van a kvóták ügyében, ugyanis kevesebb mint három héttel az erről szóló döntés határidejének lejárta előtt csak 25 százalékban sikerült teljesíteni a célszámokat"

– adta hírül Szijjártó Péter, aki hozzátette, hogy ezek után európaiatlan viselkedési mód a kvóták kudarcát ráfogni a négy visegrádi országra.

A politikus szerint az unió jól láthatóan egy olyan állandó mechanizmust akar felépíteni a kötelező kvóták alapján történő betelepítésre, amely alapján szétoszthatják az évről évre Európába érkező bevándorlókat.

Brüsszelben továbbra sem a határvédelem, hanem az a gondolat az uralkodó, hogy minél több embert kell behozni a kontinensre"

– mondta. 

A külügyminiszter szerint a magyar kormány ezzel szemben azt tartja kötelességének, hogy garantálja az országban élők biztonságát, és a schengeni egyezményben leírtakat irányadónak tartva maga döntheti el, hogy kit enged be az országba. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére