Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világhírû író, kockázatelemzõ szerint az EU a diktatórikus, nem Orbán

Forisek Ádám

2017.07.06. 20:28

F. William Engdahl, világhírû stratégiai kockázatelemzõ, és számos bestseller könyv szerzõje igen hosszú cikkében vette védelmébe a magyar miniszterelnököt.
Orbitális képmutatás a nemzeti konzultációt szidni

A Lovas István által szemlézett New Eastern Outlook cikk, a kormánypártok 2016-ban indított nemzeti konzultációjával indítja elemzését, amely az Európai Unió betelepítési kvótájáról kérdezte meg a magyar emberek véleményét. Természetesen nemzetközileg, és idehaza is óriási hisztirohamot okozott a kormány lépése, Engdahl szerint teljesen alaptalanul:

2015 szeptemberében ugyanis Németország és Franciaország volt az, aki Jean-Claude Junckert meggyőzte arról, hogy minősített többségi szavazást vezessen be."

Ez azt jelenti, hogy az egyhangúság már nem volt feltétel egy-egy kényes kérdés eldöntésénél. Gyakorlatilag az erősebb európai államok bármit keresztülvihettek a szavazáson a kisebb tagállamok kárára, a migránsok elosztásánál pedig egy az egyben ez a forgatókönyv érvényesült.

Miért durva a CEU átláthatóságát követelni?

Engdahl a Soros-egyetem kérdésében is állást foglalt. Arról értekezik, hogy a magyar kormány azt kérte az egyetem dolgozóitól, legyen munkavállalási engedélyük – ami egyébként minden nyugati demokráciában alapkövetelmény. Erre az egyetem azonban rejtélyesen csak úgy reagált, hogy „így nehezebben vehetnének fel tanárokat.”

Nahát, Orbán, azt hitted az Európai Unió szuverén nemzetek közössége, melyek párbeszéddel oldják meg gondjaikat? Tényleg ennyire naiv vagy? Ez egy gittegylet, ahol Juncker és hét főkomisszárja, mint pl. Frans Timmermans fogja eldönteni helyetted, mi a helyes”

– mondja Engdahl, utalva a Juncker által 2014-ben alapított új rendszerre, ami által hét bizottsági alelnököt nevezhetett ki maga mellé.

A kockázatelemző szerint ezzel Juncker gyakorlatilag Politbürót csinált az EU-ból, ezért is kell Orbán Viktornak szembenéznie például Frans Timmermans sivalkodásával.

Most pedig az NGO-kat is megcélozza a magyar kormány?

A magyar kormány a külföldről támogatott civil szervezetek kapcsán azt szeretné elérni, hogy az unió területén kívülről 7.2 millió forintnál nagyobb támogatást szerző szervezetek évente jelentésben jelezzék ezt a kormány felé.

A sivalkodás itt sem maradt el, Engdahl ugyanakkor emlékeztet egy apróbb tényre:

az Egyesült Államok pontosan ugyanezt a gyakorlatot követi"

Ott a külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló törvény (Foreign Agenst Registration Act – FARA) kötelezi a külföldi szereplőket arra, hogy részletesen beszámoljanak politikai tevékenységükről, és információkat szolgáltassanak erről az állam felé. 

Mindezek tudatában Engdahl szerint egyértelmű, hogy az Európai Unió diktatórikus voltát bizonyítja a Magyarország ellen indult eljárás, valamint mindaz a kritika, amivel az EU illette a magyar miniszterelnököt. Voltaképpen szó sincs itt demokráciáról. 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Sűrű két nap áll a magyar rendőrök mögött.

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Márki-Zay könyve még az ellenzékiek szerint is gyenge, ráadásul ő maga is egyre kevésbé vállalja fel

Az utóbbi időszak botrányai miatt egyre kínosabbá vált a vásárhelyi polgármester számára a Szeretemország. Ezt jelzi, hogy ő maga és hívei is immár Kálmán Olga-könyvként emlegetik a páros beszélgetőkötetet, a tartalom kapcsán pedig Márki-Zay elkezdett Kálmán Olgára mutogatni – olvasható a promenad.hu elemzésében.

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság új elnöke

Megválasztották Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikust az Európai Bizottság következő elnökének az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén kedden.

Indul a Publik Ligája a 888-on

Indul a Publik Ligája a 888-on

A 888 bemutatja nektek a jobboldali véleményvezérek bajnokságát.

„Ne rúgjanak ki több embert azért, mert a Bibliából idéz” – hirdeti óriásplakát egy lengyelországi IKEA előtt

„Ne rúgjanak ki több embert azért, mert a Bibliából idéz” – hirdeti óriásplakát egy lengyelországi IKEA előtt

A buzipropagandát kimaxoló multi nem is olyan régen azért bocsátotta el lengyelországi leányvállalatának egyik dolgozóját, mert az a Szentírás homoszexualitással kapcsolatos passzusait idézte. A normalitáspárti lengyelek azonban felvették a kesztyűt.

Saját pártja fúrta meg Szanyi kapitányt

Saját pártja fúrta meg Szanyi kapitányt

Visszahívta MSZP-alelnöki tisztségéből a párt országos etikai és egyeztető bizottsága Szanyi Tibort – közölte a szocialista párt kedden az MTI-vel.

Tudtad-e, hogy: A szexfüggők élete nem móka és kacagás

Tudtad-e, hogy: A szexfüggők élete nem móka és kacagás

Ráadásul gyógyulni sem lehet belőle. Mindent a függőségekről II. rész.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére