Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A veszélyhelyzet megszűnése után is felírathatjuk majd a gyógyszereket online

MTI - 888.hu

2020.11.26. 13:42

A kormány döntése alapján a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig. A gyógyászati segédeszközök veszélyhelyzet alatt lejáró kölcsönzési ideje, valamint a vények beváltási határideje pedig továbbra is a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig hosszabbodik meg.

 

„A háziorvos az egészségügyi dokumentációban rögzíti, ha a veszélyhelyzetre tekintettel ideiglenesen meghosszabbításra került a szakorvosi javaslat” – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtóközleményben.

A járvány első hullámában is a fertőzés kockázata nélkül,

távkonzultációval kaphattak a betegek egészségügyi ellátást, és felírathatták e-receptjeiket – most ezt hosszabbították meg.

A receptkiváltás könnyített szabályai – miszerint a patika a tajszám szóbeli megadása alapján is kiadja a gyógyszert, rögzítve az átvevő adatait – pedig sokat segítettek abban, hogy a járvány alatt a betegek számára kényelmesen és biztonságosan történjen a gyógyszerek kiadása.

A veszélyhelyzet alatt az egészségügyi szolgáltatók és a betegektől érkező pozitív visszajelzések alapján született meg a döntés, hogy ez az ellátási forma továbbra is fennmaradjon – írták.

A mostani döntéssel a jelenlegi nehéz időszakban is biztosítjuk, hogy az érintettek fennakadás nélkül és a fertőzés kockázatát elkerülve hozzájuthassanak a krónikus betegségeik egyensúlyban tartásához szükséges gyógyszereikhez”

– tájékoztattak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére