Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vártnál is nagyobb adócsökkentés jöhet

888.hu

2017.10.11. 08:58

Két és fél százalékponttal csökkennek a vállalkozásokat érintõ közterhek, amennyiben az Országgyûlés megszavazza az errõl szóló, kedden benyújtott törvényjavaslatot. A munkavállalók számára kedvezõ változtatást most azért hajthatja végre a kormány, mert beváltotta a reményeket a tavaly aláírt hatéves bérmegállapodás.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány azért kötötte meg az adócsökkentést is tartalmazó egyezséget 2016 novemberében a munkáltatók és a munkavállalók képviselőivel, hogy Magyarországon meginduljon a bérek nagyobb mértékű növekedése. A megállapodás értelmében 2018. január 1-jével húsz százalékra csökkenne a szociális hozzájárulási adó mértéke.

Az eredeti tervekben még két százalékpontos adócsökkentés szerepelt, ám mivel a versenyszféra bérnövekedése nagyobb a vártnál, további fél százalékponttal csökkenhetnek a vállalkozásokat érintő közterhek. Ez nem tűnik soknak, ám emiatt további 40 milliárd forint marad majd a munkaadóknál.

Szintén csökkenni fog az egészségügyi hozzájárulás mértéke: ez jelenleg 22 százalék, ám ez 19,5 százalékos lesz.

Varga Mihály kiemelte, hogy hazánk már most az élen jár az EU-ban, többek között a feketegazdaság elleni küzdelemben, illetve

a személyi jövedelemadó mértéke a második legalacsonyabb Európában.

Hat év múlva pedig az adóék-versenyben is jelentős javulással az unió élmezőnyébe kerülünk, hiszen addigra több mint a felére, 15,5 százalékponttal csökkenhet a munkáltatói adó — hangsúlyozta a tárcavezető.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére