Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A választók elküldték a fenébe, mégsem hajlandó visszalépni a „megválasztott” mohácsi szoci polgármester

Bokor Gábor

2019.10.16. 12:00

Csorbai Ferencre lehetett egyedül szavazni Mohácson, mivel a választás előtt pár héttel, de a jelentkezési határidő lejárta után nem sokkal fideszes ellenfele, a várost évtizedekig vezető Szekó József elhunyt. Még az ellenzéki pártok is visszalépésre szólították fel Csorbait etikai okokra hivatkozva, ő azonban erre nem volt hajlandó és továbbra is foggal-körömmel ragaszkodik a pozíciójához.

Egyetlen polgármesterjelölt volt a baranyai településen október 13-án, miután szeptember végén Szekó József életét vesztette. A haláleset után az ellenzéki összeborulás keretében induló Csorbait szinte az összes párt visszalépésre szólította fel, hogy időközi választást lehessen tartani a városban, ahol a Fidesz új jelöltet tud indítani. Csorbai azonban az etikai szempontokat semmibe véve nem volt hajlandó, így kihívó nélkül maradt. Vasárnap végül a szoci jelölt úgy nyert, hogy kétszer annyian szavaztak érvénytelenül, mint ahányan őt támogatták. A baloldali jelölt a szavazatok kevesebb mint harmadát kapta meg, így lett városvezető, a névjegyzékben szereplő választópolgárok mindössze 12 százaléka voksolt rá.

Csorbai a választás előtt azt mondta, lemond, ha kicsi lesz a támogatottsága a városban. Az MSZP-s jelölt mindössze 1867 szavazatot kapott, miközben a választók ennél jóval több, 4076 érvénytelen szavazatot dobtak az urnákba. A Magyar Hírlap azt írja, a továbbiakban Csorbai nem hajlandó lemondani, a népharag ellenére is ki akarja tölteni a ciklusát.

Mohácson mutatja meg az igazi arcát az MSZP

Több mint húsz éve fideszes polgármestere van Mohácsnak, azonban egy szomorú haláleset és az MSZP elvtelensége miatt ez hamarosan megváltozhat. Történt ugyanis, hogy szeptember végén elhunyt Szekó József, a város legutóbbi polgármestere, aki amúgy újrázott volna. Egyetlen kihívója volt Szekónak, az MSZP-s Csorbai Ferenc. Szekó halála miatt azonban Csorbainak nem maradt kihívója október 13-án, a [...]

Az Index megkereste a szocialista pártot, mit szólnak ahhoz, hogy párttársuk ilyen körülmények között lett polgármester és nem hajlandó lemondani, valamint nem volt hajlandó visszalépni sem, azonban nem kívánták kommentálni Csorbai lépését. Egyedül a politikus korábbi nyilatkozatát csatolták, amiben az állt, hogy amennyiben a választópolgárok nem tartják méltónak, ha nem kap kellő felhatalmazást, le fog mondani.

A képviselő-testület hat hónap múlva kezdeményezheti leghamarabb feloszlatását, de nekem nem célom felesleges adminisztratív terheket róni a városra

– mondta.

Október 13-a óta Csorbai nem járt polgármesteri hivatalban, telefonján nem lehet elérni. A Fidesz színeiben a város szervezetének elnöke, Pákovics Gábor fog indulni a legközelebbi választáson, ha lesz időközi, ott is.

Október 13-án Mohács lakossága félreérthetetlenül megüzente: nem kér Csorbai Ferencből. Még ha a pártok felszólítását figyelmen kívül is hagyta, a választópolgárok egyértelmű akaratát tiszteletben kell tartania

– mondta Pákovics, majd azzal folytatta, ha Csorbai Ferenc nem csupán a szavak szintjén vallja a demokrácia alapelveit, akkor fejet hajt a nyilvánvaló többségi akarat előtt. A leghatározottabban felszólítjuk: az eredmények ismeretében hozza meg az egyetlen helyes döntést, amit hozni lehet: ne vegye át polgármesteri mandátumát, és ne akadályozza egy mielőbbi, valóban többjelöltes polgármester-választás kiírását – közölte.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Veszélyben vannak a méhészetek!

Komoly uniós beavatkozásra van szükség az ágazat megmentése érdekében.

Töretlen Salvini népszerűsége

Töretlen Salvini népszerűsége

A rengeteg támadás ellenére sem csökkent Matteo Salvini bevándorlásellenes politikus népszerűsége Olaszországban.

Szomorú: egyre nehezebb a keresztények helyzete Európában

Szomorú: egyre nehezebb a keresztények helyzete Európában

A bécsi székhelyű Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe (továbbiakban OIDACEurope) kimutatása szerint sajnos Európában egyre elterjedtebb a keresztényellenesség.

Köszönetet mondtak Orbán Viktornak Izrael és a zsidóság melletti kiállásáért

Köszönetet mondtak Orbán Viktornak Izrael és a zsidóság melletti kiállásáért

A dicsérő szavak az Európai Zsidó Szövetség elnökétől érkeztek.

Kisnyilast ültetett a momentumos polgármester a újpesti önkormányzati újság élére

Újpesten az alfahíres, álnéven kurucinfós, antiszemita újságíró, Balog Gábor lett a helyi önkormányzati újság/média főszerkesztője és ma reggel statáriálisan mindenkit kirúgtak – korábbi ígéretük ellenére.

Fegyelmi változásokra van szükség az Országgyűlésben az ellenzék botrányos viselkedése miatt

Fegyelmi változásokra van szükség az Országgyűlésben az ellenzék botrányos viselkedése miatt

A parlamentben szerdán történtek ismét világossá tették: szükség van az Országgyűlésről szóló törvény és a házszabály módosítására – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatón.

A kormány nem támogatja a dugódíj bevezetését

A kormány eddig sem támogatta, ezután sem támogatja a Demszky-korszakban bevállalt dugódíj bevezetését – olvasható a Miniszterelnökség szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Bevándorláspárti médiumok így még nem lőtték tökön magukat

Bevándorláspárti médiumok így még nem lőtték tökön magukat

Igen látványos bakiba futott bele több nagy hírügynökség is, miután kiderült, hogy a sztorival nem Trumpot támadták, hanem Obamát. Az eset kapcsán várjuk a választ a liberális felebarátainktól: tényleg nem létezik bevándorláspárti propaganda?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére