Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A választási zakó után megindul a belháború a Jobbikban

Bokor Gábor

2019.05.29. 09:15

Sneider Tamás nem hajlandó lemondani a párt kudarcos EP-választási eredménye után. Úgy tudni, hogy teljesen átrendeződhet a Jobbik vezetése ha Gyöngyösi Márton lesz a párt EP-képviselője, illetve Sneider különböző posztok kiosztásával igyekszik majd lekenyerezni belső ellenzékét.

Bár hivatalosan a Jobbik elnöksége ma az európai parlamenti képviselő személyéről dönthet, de ennél sokkal nagyobb a baj az ellenzéki pártban. A párton belül többen fejeket követelnek, amiért a Jobbik csúfosan leszerepelt a vasárnapi EP-választáson, az MSZP-nél is népszerűtlenebbek voltak, a szavazók 6,37 százaléka döntött csak úgy, hogy rájuk teszi az X-et, ezzel pedig csupán egy képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe.

A Magyar Nemzet megjegyzi, hogy az elmúlt napokban többen jelezték, hogy Sneider Tamás pártelnöknek nincs maradása. Varga-Damm Andrea például azt mondta, hogy minden ilyen kudarcnak következményekkel kell járnia. Jelezte azt is, ha ő lenne a Jobbik elnöke, már biztosan felajánlotta volna a lemondását, de ő egy másfajta ember.

Na, kedves Jobbik! Akkor most már ideje gondolkodni is egy kicsit! Változás nélkül nincs fejlődés

– ezt már Szotyori-Lázár Zoltán, volt szolnoki jobbikos képviselő üzente a pártvezetésnek a közösségi oldalán.

Sneider Tamás eközben jelezte, nem fordult meg a fejében, hogy a választási kudarc után lemondjon, jól érzi magát a Jobbik elnöki székében. Ha a párt Gyöngyösi Mártont küldi ki, az többeket is helyzetbe hozhatna. Volner János, a Jobbik korábbi alelnök szerint három fő erőcentrum rajzolódik ki a Jobbik jelenlegi helyzetében. Meglátása szerint ha Gyöngyösi ragaszkodik az EP-mandátumához, le fog mondani a Jobbikban betöltött elnökhelyettesi és frakcióvezetői tisztségről.

Fotó: MTI Fotóbank

Előbbit Jakab Péternek fogja felajánlani Sneider, mivel őt nagyon kedveli a tagság. A trollok mindig érdekesek, de nem szavaznak rájuk az emberek, így Jakab nem fog beválni, hiába van mögötte tagsági akarat

– fogalmazott Volner, aki szerint a másik erőcentrum Stummer János alelnök köré összpontosul, aki továbbra is élvezi Vona Gábor volt pártelnök és Szabó Gábor pártigazgató támogatását.

Nem kizárt, hogy Sneider, érezve a szoruló hurkot a nyaka körül, a mai elnökségi ülésen Stummert javasolja frakcióvezetőnek. Ezzel megpróbálja kiengesztelni saját pártbeli ellenfeleit, cserébe a pártelnöki posztért

– vélekedett Volner, aki harmadik erőcentrumként Varga-Damm Andreát nevezte meg, akit a Jobbikhoz újonnan csatlakozó emberek megkedveltek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére