Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A választás tétje, hogy Magyarország maradhat-e a kereszténység európai védõbástyája

Forisek Ádám

2018.02.24. 09:08

Kövér László, az Országgyûlés elnöke pénteken egy fórumon beszélt az április 8-i választás tétjérõl Kiskunlacházán.

Kövér László a Kisgazda Polgári Együttműködés "A magyar vidék jövője agrárszakmai fórum” elnevezésű rendezvényén arról beszélt az MTI szerint, hogy a közelgő választás tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, mivel Magyarország a visegrádi négyekkel együtt bástyája lett annak a világméretű küzdelemnek, amelynek harctere most Európa, és aminek a tétje, hogy „megőrizhetjük-e Európa kulturális, keresztény, nemzeti kultúrákra felépülő jellegét.”

Hozzátette: ez tette naggyá a kontinenst, és most az a tét, hogy megőrizhetjük-e Magyarország etnikai, kulturális karakterét.

Az Országgyűlés elnöke ugyanakkor hangsúlyozta a választási lélektan furcsaságát, hiszen még 2010-ben is maradt 47 százaléknyi választópolgár, aki nem azokra szavazott, akikről látszott, hogy kihúzzák az országot a kátyúból.

Kövér László kitért arra, hogy tőlünk nyugatabbra, az ottani értelmiség megpróbálja az emberek önazonosságát megszüntetni, és szét akarnak verni minden természetes közösséget, fel akarják számolni a nemzetállami korlátokat, ami a keresztény Európa eltüntetését eredményezi.

Ahogy 1456-ban Nándorfehérvárnál, úgy most is Európa és a kereszténység védőbástyája Magyarország”

 – fűzte hozzá az Országgyűlés elnöke.

Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt években felhasznált vidékfejlesztési támogatásokat nem adta ingyen az Európai Unió, azokért a magyar kormánynak meg kellett küzdenie. Hozzátette: már elindult egy olyan vidékfejlesztési program, amelynek célja, hogy minél jobban megőrizze a kistelepüléseket.

A jövő nagy feladata a kis- és középbirtok szövetkezése, szövetsége kell, hogy legyen – fogalmazott Turi-Kovács Béla.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére