Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A V4-ek elkötelezettek a családi értékek mellett

888.hu, MTI

2021.05.13. 17:00

Családbarát koalíciót kötöttek a visegrádi együttműködésben részt vevő országok – nyilatkozta Novák Katalin csütörtökön Budapesten az MTI-nek.

 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia szakminiszterei a nap folyamán közös nyilatkozatot fogadnak el arról, hogy elkötelezettek a családi értékek mellett.

Európa szívében kialakult egy olyan együttműködés, amely a családokat helyezi a középpontba. A mindannyiunkat sújtó demográfiai kihívásokra nem a migrációban keressük a választ, hanem a családok támogatásában”

– fogalmazott Novák Katalin, aki a V4 soros lengyel elnöksége keretében szervezett V4-koalíció a családért című videókonferencián vett részt Marlena Malag lengyel, Milan Krajniak szlovák és Jana Malacová cseh családokért felelős miniszter társaságában.

A felek megállapodtak abban, hogy egyeztetik a családokkal kapcsolatos döntéseiket, és közös kutatásokat indítanak.

Novák Katalin kiemelte: a négy ország közös célja, hogy a fiatalok annyi gyereket vállalhassanak, amennyit szeretnének, és anyagi akadályok ne gátolhassák a családalapítást.

A konferencián beszéltem a magyar gyakorlatról. Magyarországon azt támogatjuk, hogy ha valaki családban gondolkozik, akkor ez azt jelenti, tiszteli az elődeit, és felelősséget érez az utódai iránt, vagyis hosszabb távon gondolkodik”

– fejtette ki Novák Katalin.

A miniszter hangsúlyozta, a nőknek lehetőséget kell teremteni arra, hogy összeegyeztethessék szakmai és családi életüket, ne kelljen a kettő közül választaniuk.

Hozzátette: a kormány a koronavírus-járvány idején is gondol a családokra, az idei és a jövő évi költségvetésben egyre nagyobb összeget fordítanak támogatásukra.

Hangsúlyozta: az összeg jövőre háromszor akkora lesz, mint 2010-ben volt.

Bevezettük a babaváró támogatást, Magyarország legnagyobb otthonteremtési programját, július 1-jétől megemeljük a csecsemőgondozási díjat. 2022-től személyijövedelemadó-mentesek lesznek a 25 év alattiak, miközben a négy gyermeket nevelő édesanyák most is szja-mentességet élveznek, de említhetem a bölcsődeépítéseket is”

– sorolta.

Novák Katalin a Finch-csel közös közvélemény-kutatásra is kitért, amelyből kiderült, hogy a fiatalok nem igazán tudatosak a gyermekvállalás időpontjának tervezésében. Úgy vélte, ha a hasonló irányú kutatásokat egységessé, nemzetközi szintűvé tudják tenni, akkor még hatékonyabban tudnak lépni.

A V4-en belül figyeljük egymás jó gyakorlatait, Lengyelországban például a fiatalok már személyijövedelemadó-mentességet élveznek, igaz, ez valamivel kevesebb kedvezményt jelent, mint ami jövő januártól Magyarországon érvényben lesz”

– jegyezte meg.

A konferencián felszólalva Novák Katalin leszögezte: a V4-országok családpolitikája, a térség által képviselt családmodell egyedülálló Európában. Mind a négy ország vallja, hogy a család kulcsfontosságú a nemzetek fennmaradásának szempontjából – mutatott rá.

Az online tanácskozást Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő nyitotta meg, kiemelve: a családpolitika népszerűsítése az európai uniós fórumon a Lengyelország által képviselt társadalmi politika legfontosabb eleme.

Marlena Malag család- és szociális ügyekért felelős lengyel miniszter felszólalásában leszögezte: a V4 példáján látható, hogy a kedvezőtlen demográfiai folyamatok visszafordíthatók, ehhez azonban hosszú távú cselekvésre van szükség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal, akit magánkihallgatáson fogadott a Vatikánban majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után.

Orbán is aláírta... – Videó

Orbán Viktor: „Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! Írja alá Ön is!” Új Facebook-videóval jelentkezett Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére