Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A tolmácsok nem merik közölni a magyar hatóságokkal, hogy ki álszíriai"

888.hu

2017.08.18. 06:58

A hatósági tolmácsolás egy idõzített bomba, és ha nem csinálnak rendet, igen nagyot robbanhat - mondta a pénteki Magyar Idõknek adott interjúban Katona Nasrin, Magyarország egyetlen tolmácsvizsgás pastu fordítója. A szakembert azután kérdezte a lap, hogy megírta: problémák vannak a menedékjogi ügyekben alkalmazott tolmácsokkal.

Katona Nasrin szerint a mai tolmácsolási rendszer komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A gond az, hogy a cégek nem vethetők alá nemzetbiztonsági ellenőrzésnek, csak az egyének, ugyanakkor bármely vállalkozás felveheti tevékenységi körébe a tolmácsolást – írja az MTI a Magyar Időkre hivatkozva.

Szerinte egyrészt az jelentené a megoldást, ha a hatósági tolmácsok évente biztonsági átvilágításon esnének át. Másrészt, ha hiteles körülmények között, szabályzott nyelvvizsgáztatással, jogi tárgyakból, etikai kódexből is vizsgáztatva "hatósági szaktolmács" vagy "hatósági szakfordító" képesítés lenne megszerezhető. A tolmács hangsúlyozta: az emberi jogi szervezeteket távol kell tartani az államigazgatás ezen területétől.

Katona Nasrin arról is beszélt: tapasztalatai szerint a Helsinki Bizottság évtizedek óta törekszik a hatóságokkal együttműködő, törvénytisztelő tolmácsok kiszorítására. Ezért a tolmácsok elsősorban egzisztenciális okokból nem merik közölni a magyar hatóságokkal, hogy ki álszíriai az arab menedékkérők között.

A liberális média hazugságaival ellentétben a tolmácsokat azért rúgták ki, mert részrehajlóan végezték a munkájukat.

Tíz tolmáccsal megszakította tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, mert szerintük “helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak” – írta a Magyar Idők.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére