Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tízmilliárd forintot elcsalt Bróker Marcsi ügyében jövõre születhet döntés

Tóth Dalma

2017.10.31. 08:28

Bróker Marcsi közel ezer sértettõl csalt ki tízmilliárd forintot. A büntetõper jövõ héten kezdõdik.

Jövő héten kezdődik a Kun-Mediátor-ügyként ismertté vált büntetőper, amelyet a Szolnoki Törvényszéken fognak tárgyalni. Az ügyben több mint kétszáz tanút hallgatnak ki és közel hatszáz nyomozati vallomást fognak felolvasni. Havonta 4-5 tárgyalási napra kerül sor, ezért az elsőfokú ítélet 2018 őszére várható – árulta el Papp Edit, a törvényszék sajtószóvivője a Magyar Időknek.

Dobrai Sándorné, ismertebb nevén Bróker Marcsival szemben üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A büntetőeljárásban 768 sértett sikerült azonosítani. A vád szerint a döntően magánszemélyeknek okozott kár százezer forinttól egymilliárd forintig terjed, az összes kár viszont meghaladja a tízmilliárd forintot.

A mellékletekkel együtt mintegy 64 ezer oldalnyi nyomozati irat alapján készült 1729 oldalas vádiratban összesen 767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, kétrendbeli sikkasztás, ötrendbeli számvitel rendjének megsértése, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység szerepel.

Bróker Marcsi 2015 tavaszán tűnt el, miután a Kun-Mediá­tor becsődölt. A cég vesztét valószínűleg a 2015 február­ja és áprilisa között sorra bedőlő brókercégek okozták. Fizetésképtelenné vált a Hungária Értékpapír Zrt., a Buda-Cash Brókerház Zrt., a Quaestor-csoport, majd a Kun-Mediátor is. Dobrai Sándornéra nemzetközi körözést adtak ki, majd 2016. december 7-én a belize-i hatóságoknak sikerült elfogniuk, később kiadták Magyarországnak.

A büntetőeljárásban arra nem térnek ki, hogy Bróker Marcsi 16 éves tevékenysége során pénzelte-e valamelyik pártot illetve politikust. Az ezzel kapcsolatosan szóba került ellenzéki politikusok visszautasították az efféle vádakat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére