Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A téves párhuzam

Horváth József György

2019.01.19. 18:00

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor címû mûsora.

“Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.”

A részlet 2006-ból, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéből származik. Az akkori miniszterelnök vallomását 2006. szeptember 17-én egyidőben juttatták el szinte az összes hazai médiumhoz. A nyilvánosságra kerülése után, soha nem látott tüntetéshullám indult országszerte. Szeptember 18-án az addig a Kossuth téren tüntetők átvonultak a köztévé Szabadság téri székházához, ahol szerették volna beolvastatni a petíciójukat, ezt az MTV vezetői megtagadták. A több ezer fős dühös tömeg összecsapott a gyengén felszerelt rendőrökkel. A székház ostromát követően mindennapossá váltak a tüntetések Magyarországon és vészesen közeledett október 23., az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulója. Érezhető volt, hogy a rendőrség bosszúra készül a Szabadság téren történtek miatt. Így is történt. 2006. október 23-án azonosító nélküli rendőrök gumilövedékkel szemeket lőttek ki, gumibottal verték az embereket és könnygáz terítette be Budapest utcáit. A hatóság emberei tiltott eszközöket és módszereket használtak. Sok tüntetőben maradandó sérülés keletkezett.

“14 embernek keletkezett maradandó szemsérülése, magyarul teljes vagy részleges vaksága. Közülük egyikük sajnos öngyilkos lett. Õ az egyik halálos áldozata a 2006-os eseményeknek” – ezt már Morvai Krisztina mondta az Informátornak. Az európai parlamenti képviselő akkoriban jogi segítséget nyújtott a rendőrterror áldozatainak. A politikus szerint gyomorforgató, hogy most azok az emberek hívják utcára a tiltakozókat, akik 2006-ban szemeket lövettek ki.

Slágertéma manapság, hogy politikusokat bántalmaznak, ennek egyik élharcosa a DK-s Varju László. A bohóckodással szemben 2006-ban valóban bántalmaztak politikusokat, a fideszes Révész Máriuszt a rendőrök verték véresre.

2006-ban a nép fellázadt a hazug kormányfő ellen és spontán ment ki az utcára.

Nem voltak események a közösségi médiában és nem volt mesterséges hergelés az ellenzéki politikusok irányából.

2006-ban a rendőrök szétverték az állampolgári jogukkal élő magyar embereket. Ma a rendőrség professzionális munkát végez, hiába a tüntetők erőszakoskodása. A cél egyébként jól látszódik, az ellenzék azt akarja kikényszeríteni, hogy elszakadjon a cérna és elkészülhessenek a fotók a hazai, illetve a nyugati liberális sajtó számára, hogy Magyarországon verik a tüntetőket. Hiába az erőlködés, ez már nem az az ország, ami 2006-ban volt, szerencsére. 

Az Informátor teljes adása:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére