Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tanúk a bírósággal is tudatták: Hasszán F. az Iszlám Állam terroristája

Bokor Gábor

2020.01.24. 10:00

Mindenki tudta a szír férfiről, hogy az Iszlám Állam tagja, saját egységével járta a várost; az emberek látták azt, ahogy gyilkoltak.

A Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőper csütörtöki tárgyalásán a Magyar Hírlap tudósítása szerint több tanú is felismerte a terrorcselekmények elkövetésével vádolt Hasszán Farhudot. A Belgiumból és Máltáról kapcsolt tanúk megerősítették, hogy a terrorista valóban a terrorszervezet tagja volt és rendszeresen részt vett a kivégzéseken. Az egyik tanú elmondta, a vádlott Homsz városában volt a szomszédja és a gyerekkora óta ismeri.

A környéken mindenki tudta, hogy a férfi csatlakozott az ISIS-hez, és hogy valamilyen vezető tisztséget tölt be. Ez kiderült abból is, hogy amikor feltűnt a környéken, több embernek parancsolt és toborzást is végzett. Nagyon sok embert megöltek ott

– ismertette a tanú.

Elmondta továbbá azt is, hogy az egyik unokatestvérét a vádlott terrorista és egy társa hurcolta el, majd végezte ki késsel. Erről videófelvétel is készült, amit a tanú is látott és felismerte rajta a vádlottat.

A Máltáról kapcsolt nő – aki szintén Homszban élt – ugyancsak felismerte Farhudot és elmondta, ő is tudja, hogy a férfi az Iszlám Állam harcosa volt, látták, hogyan rabol és gyilkol a társaival. A nő szemtanúja volt annak, hogy a vádlott társaival az utcán kivégez egy férfit, akinek levágták a fejét.

Hasszán Farhud tegnap is tagadta a vádakat. Emlékezetes, a férfi az első tárgyaláson azt kérte a bírótól, hogy ne végezzék ki. Hasszán F. ellen ezért az ügyészség terrorcselekmény és emberiesség elleni bűntett miatt emelt vádat. Legalább huszonöt ember haláláért felelős a szír harcos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére