Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tanárok "megbénítanák" az országot

888.hu

2016.04.14. 13:28

Az egész napos országos pedagógussztrájk mellett a pedagógusok sztrájkbizottsága azt kezdeményezi, hogy április 20-án délben, öt percre országszerte "álljon le az élet". A szervezést már megkezdték.

A Pedagógusok Szakszervezete azt kéri, ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. Ezzel azt szeretnék üzenni a kormánynak, hogy ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban -

magyarázta Galló Istvánné.

Hozzátette, azt kérik, akik nem tudják azt megtenni, hogy öt perce leállnak, kék szalaggal, illetve kék zászlóval jelezzék szolidaritásukat, illetve fejezzék ki tiltakozásukat. Galló Istvánné megerősítette: április 20-án valamennyi iskolában biztosítják a gyermekek felügyeletét, étkeztetését. 


Galló Istvánné cáfolta, hogy a 25 pontos követeléseik közül 20 pontban megállapodtak volna a kormánnyal. Nem állapodtak meg, nagyon sok kérdésben közeledtek az álláspontok, de egyezség akkor lesz, ha azt írásban rögzítik, és mindkét fél aláírja - mondta.

Felállt a sztrájkbizottság

Az április 15-re hirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkról, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervez, illetve a polgári elégedetlenségi akcióról azt mondta, nem kizárt, hogy ez erősíti majd az április 20-i sztrájkot. A sztrájkbizottság elsősorban az április 20-i munkabeszüntetésre koncentrál, de a kollégák szabad döntése, hogy a pénteki akcióban részt vesznek-e. 

Palkovics: retorzióra számíthatnak az utcán tüntető tanárok

A péntekre meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájk során munkajogi következményekkel nézhet szembe az a pedagógus, aki az utcán tiltakozik és nem tart órát, míg aki az épületben van, sztrájkolónak minősül - mondta Palkovics László oktatási államtitkár a Népszabadságnak.

A lapnak adott interjúban az államtitkár kifejtette, a figyelmeztető sztrájk törvényes következménye, hogy a sztrájkoló arra a két órára eső arányos bérét legfeljebb a sztrájkalapból kapja meg.

Elmondta azt is, hogy meg kell vizsgálni, elérték-e a kötelező hittan és erkölcstanórák a kívánt célt, amit egy illetékes munkacsoport értékel, ahogy a mindennapos testnevelés kérdését is.
 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére