Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tanárát megkéselő diák akár 15 évet is kaphat

Bokor Gábor

2020.01.02. 11:11

Egyelőre az igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatra vár a fiú, aki még december elején késelte meg osztályfőnöknőjét a fizikaórán.

Közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsítja a rendőrség H. Andrást, amiért a bíróságon a Btk. szerinti 5–15 éves szabadságvesztés felső határához közelebbi ítéletet kaphat majd – írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A 17 éves diák december elején a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 10. osztályának fizikaóráján többször megszúrta késével az 51 éves osztályfőnöknőjét.

Állítólag azért késelt, mert egy dolgozatra hármast kapott. A tanár súlyos sérüléseket szenvedett, karját megműtötték, sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, otthonában lábadozik. A tanárnő H. András apjának, aki meglátogatta őt a kórházban, azt mondta: kész megbocsátani a rá támadó fiúnak. A rendőrök H. Andrást eddig kétszer hallgatták ki, a késelés napján azonnal beismerte – és megbánta – tettét, annak ellenére, hogy magára a szurkálásra egyáltalán nem emlékszik, és második kihallgatásán, a karácsony előtti hétfőn ugyanezt tudta elmondani.

Fotó: MTI

A diák nem tudta megmondani, miért késelte meg a tanárt. A fiú ügyvédje a lapnak azt mondta, hogy az emlékezetkiesés okának megállapítása mellett azért is lenne sürgős védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, hogy eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri. Az elmeorvosi szakértői munka azonban a nyomozást irányító ügyész soron kívüliséget kérő indítványa ellenére még csak el sem kezdődött.

Egyelőre kérdéses, hogy a diák kitervelte-e a támadást előre vagy csak pillanatnyi indulatból cselekedett. Ennek eldöntéséhez ki kell hallgatni – ha szükséges, többször is – tanúként a fiú osztálytár­sait, de az is lehet, hogy szélesebb körű lesz a tanúkihallgatás, mert nem biztos, hogy a baráti köre az osztálytársakból tevődik össze.

Sajtóhírek szerint H. korábban azt mondta társainak, leszúrja a tanárnőt, ha rossz jegyet ad a dolgozatára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére