Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

 A szuperkórház csúcsmodern felszerelésével egyedülálló lesz Magyarországon

888.hu

2021.05.04. 18:40

Zöld és okos lesz a szuperkórház – mondta Bedros J. Róbert, a Dél-budai Centrumkórház megvalósításáért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaságnak.

A kormány úgy döntött, hogy a Dél-budai Centrumkórház (DBC) építését az Euró­pai Unió által létrehozott Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) Magyarországra eső részéből finanszírozza – mondta el Bedros J. Róbert, a Dél-budai Centrumkórház megvalósításáért felelős miniszterelnöki megbízott. Ez amiatt szükséges mivel a járvány okozta problémák ellenére a kormány határozottan kiáll a projekt mellett és szeretné ha az előzetes számítások szerint a teljes költség 330 milliárd forint is meglenne a kivitelezésre.

Bedros J. Róbert az interjúban kifejtette:

Az épület zöld és okos is lesz.

A fűtés-hűtést szinte teljes egészében földhő biztosítja, radiátorok helyett mennyezeti fűtés-hűtést alkalmazunk. Megújuló energiaforrásokat és olyan, az energiaszámlát csökkentő megoldásokat használunk, mint például a fényudvarok, amelyek természetes fénnyel látják el az intézményt. Ezen kívül pedig mesterséges intelligencia-alkalmazások segítik a gyógyító munkát. A fejlett informatikai rendszerekkel kiiktatható a gyógyszertévesztés, intelligens robotokkal oldjuk meg az ételszállítást, a gyógyszerek szétosztását, de még a szennyeslogisztikát is.

Digitálisan nyomon követhetővé válik minden lelet, a betegek gyógyszerelése és állapota is.

Ezt a komplex informatikai rendszert nemcsak a kórház dolgozói használhatják, hanem a betegek is, hiszen ezen keresztül érik el a saját kezelési dokumentációjukat vagy az internetet.

A szuperkórház kapacitása a tervezéskor az ellátandó térség 1,2 millió lakosának jelenlegi és prognosztizálható ellátási igényeiből indultunk ki. Ezekből adódóan a DBC elsősorban az aktív, komplex, sokszor társszakmai együttműködést is igénylő ellátásokat nyújtja, bármelyik megkövetelt szakmai progresszivitási szinten. Az 1200 kórházi ágyból 900 felnőtt-, 300 pedig gyermekellátást szolgál.

Ez a kórház egyedülálló és különleges lesz, mivel Magyarország egészségügyi fejlesztési stratégiája Budapesten és Pest megyében négy centrumkórház létrejöttével számol, de ezek közül csak a DBC zöldmezős beruházás, a többi bővítés és korszerűsítés,

a jövő a centrumkórházaké, mert itt lehet a legjobb és legkorszerűbb ellátást nyújtani viszonylag alacsony fajlagos költségekkel.

De sajnos ennek a projektnek is megvannak a maguk politikai kerékkötőik, miközben DBC létjogosultsága – nemcsak a szakmai szempontok miatt – megkérdőjelezhetetlen. A felmérések szerint az emberek

több mint 80 százaléka pártállástól függetlenül támogatja a beruházást.

Ennek ellenére a kezdetektől fogva folyamatos politikai támadások érik a szuperkórházat, és arra számítunk, hogy a választások előtt ez csak fokozódik. A Dél-budai Centrumkórház felépítését csak ez a kormány garantálja, mert egyértelműen elkötelezett az emberek egészsége, a magyar egészségügy fejlesztése mellett – mondta Bedros J. Róbert a Világgazdaságnak adott interjújában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Deutsch szerint provokáció Magyar Gábor kinevezése

Deutsch szerint provokáció Magyar Gábor kinevezése

Deutsch Tamást, az Európai Parlament képviselőjét a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kérdezték.

Kocsis Máté: Azonnal szigorítani kell a pedofíliára vonatkozó szabályokat

A lehető legszélesebb körben fel kell lépni a pedofília ellen! – írta Kocsis Máté a Facebook-oldalán. 

Gyermeke apjának cégét tömte pénzzel a BLM társalapítója

Gyermeke apjának cégét tömte pénzzel a BLM társalapítója

A Trap Heals nevű vállalkozás néhány nappal azelőtt jött létre, hogy megkezdte volna az együttműködést a Black Lives Matter mozgalommal.

Karácsony megtalálta a tökéletes érvet arra, hogy miért ő, és nem Orbán

Karácsony megtalálta a tökéletes érvet arra, hogy miért ő, és nem Orbán

Nagyszerű kis propagandacikk jelent meg Karácsony Gergely főpolgármesterről a The Economist című lapban. A Pravda elbújhat mögötte.

Évtizedes patthelyzetet oldott fel a magyar és a román külügyminiszter

Évtizedes patthelyzetet sikerült feloldani Szijjártó Péter magyar és Bogdan Aurescu román külügyminiszter múlt heti gyulai találkozóján – derült ki abból az interjúból, amelyet Kalmár Ferenc rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a magyar–román kisebbségi vegyes bizottság magyar társelnöke adott a Krónika című erdélyi magyar napilapnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére