Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szocik és a DK majálisain az éppen patkányozásmentes kormányellenesség gátlástalan ígérgetéssel párosult

Vincze Viktor Attila

2019.05.01. 18:56

Az MSZP-Párbeszéd EP-választási koalíció azért május 1-én is gyűlölködött egy kicsit: szerintük ugyanis a Fidesz és a kormány a munkavállalók ellensége. A DK majálisán felszólaló Gyurcsányné számára pedig most is az Európai Egyesült Államok mellett való érvelés volt a legfontosabb.

Az MSZP elnöke egész egyszerűen a munkavállalók „ellenségének” nevezte a kormányt pártja szerdai városligeti majálisán, ahol a jó idő ellenére is csak mindössze néhány száz érdeklődő jelent meg.

Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd közös európai parlamenti listájának vezetője kijelentette: Magyarország európai uniós csatlakozásának 15. évfordulóját beárnyékolja, hogy olyan kormánya van az országnak, amely saját céljára használja fel az európai uniós pénzeket.

Magyarországon a Fidesz az európai uniós forrásokat ellopva elfojtja a szabadságot, a szólás- és a véleménynyilvánítás szabadságát – jelentette ki Tóth Bertalan, aki szerint a munka törvénykönyvének elfogadott módosítása azt üzeni a magyar munkásembereknek, hogyha többet akarnak keresni, akkor dolgozzanak többet. Az MSZP-Párbeszéd szerint a munkavállalóknak a rendes munkaidőben kell többet keresniük, hiszen már ma is 12-16 órát dolgoznak, hogy meg tudjanak élni – tette hozzá a pártelnök, aki emellett azt is közölte, hogy az MSZP európai szinten a „szociális Európáért” küzd:

El akarjuk érni, hogy legyen egységes uniós minimálbér, minimális nyugdíj és családi pótlék.

(Azt viszont elfelejtette megemlíteni a szoci pártelnök, hogy annak az MSZP által beígért egységes minimálbért és családi pótlékot meghatározó, új, egységes uniós szociális juttatási rendszernek a létrehozását egyetlen meghatározónak számító nyugat-európai ország baloldali pártja sem támogatja, sőt mindegyik kifejezetten ellenzi azt. Így olyasmivel kampányol az MSZP, aminek a megvalósulására nulla az esély.)

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje pedig arról beszélt, hogy a május 26-i EP-választásnak óriási a tétje, Magyarországnak hitet kell tennie amellett, hogy Európához akar csatlakozni újra, mert ma egyre távolabb kerül tőle. A zuglói polgármester szerint az EP-választásnak azért is óriási a tétje, mert az Európát feszítő gondokat csak akkor lehet megoldani, ha létrehozzák az „emberek Európáját”. Európa vagy szociális lesz, vagy nem lesz – hangoztatta. (Tehát a szocik szerint, ha valaki nem a szocialistákra szavaz, akkor az máris EU- és Európa-ellenes.)

Az Orbán Viktort egy Európát szétverő „bajkeverőnek” nevező, az LMP-ből párbeszédes, majd MSZP-s politikussá vált Karácsony Gergely emellett még azt is a mostani uniós választás egyik nagyon fontos céljaként nevezte meg, hogy az EU-nak olyan új vezetése legyen, amely elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelem mellett

Sajnos ma számos nagyhatalmat olyan idióták igazgatnak, akik nem hiszik el, hogy létezik a klímaváltozás

– jegyezte meg az ember okozta globális felmelegedésről szóló elméletekben büszkén és a legkisebb kétely nélkül, vakhittel bízó Karácsony Gergely.

A DK-nak az volt a legfontosabb május elsején, hogy az Európai Egyesült Államok rémálmának a megvalósítása mellett kampányoljon.

Nem igaz, hogy az Európai Unión kívül is van élet, ott csak káosz, nyomor és összeomlás van – jelentette ki a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője, Gyurcsányné a párt fővárosi majálisán mondott beszédében.

Az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett érvelő Dobrev Klára azt mondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen. Gyurcsányné a beszédében megismételte a DK európai minimálbérről, családi pótlékról és nyugdíjról szóló ígéreteit és leszögezte, hogy az Európai Egyesült Államok létrehozása pedig egy gazdagabb Magyarországot jelent majd.

Az elkövetkezendő években a világ nagy kihívásaira, mint például a klímaváltozásra, a globalizáció okozta szegénységre, vagy a nemzetközi terrorizmusra csak közösen, európai összefogással lehet válaszolni – mondta. Az Európai Egyesült Államok nem lopná el a magyarok pénzét a közbeszerzéseken, nem lopná el a fél Balaton-partot, nem venné el a gazdák földjeit, hogy azokon oligarchák nyerészkedjenek, nem rabolná el a budai Várat – mondta.

Az Orbán-kormányt bírálva arról beszélt, hogy ma a betegszállítóknak kézben kell vinniük a betegeket, az orvosoknak sokszor a nem sterilizálható eszközöket is újra kell sterilizálniuk, a multinacionális cégek dolgozóit a „rabszolgatörvénnyel eladták”, a közigazgatásban dolgozóktól pedig nemcsak a szabadságuk jelentős részét vették el, de még az ebédidejüket is – közölte Dobrev Klára. Azért is van ok az elkeseredésre, mert az uniós tagság 15 évéből az Orbán-kormány tízet „elherdált” – fogalmazott.

Végül pedig egy meglehetősen abszurd gondolatmenettel zárta beszédét Gyurcsány Ferenc felesége, közölve, hogy szerinte nem igaz, hogy csak gyűlölködésből, utálkozásból és háborúból lehet egy országot felépíteni, illetve nem igaz, hogy ha gyűlöljük Brüsszelt, akkor jobb lesz az egészségügy, ahogy az sem igaz, hogy ha hadban állunk az ENSZ-szel és a civil szervezetekkel, akkor magasabbak lesznek a bérek, de az sem igaz, hogy ha rettegünk a migránsoktól, akkor nőni fognak a nyugdíjak. (Amikor Gyurcsányné a nyugdíjak változásának a mértékét a migránsoktól való rettegéstől teszi függővé az a legfinomabban szólva is fake news, azaz egy szándékos hazugság.)

A Fidesz szerint hiteltelen amikor az Európai Egyesült Államokat akaró Brüsszeltől több száz milliót kapó Gyurcsányné az Európai Egyesült Államok létrehozásáról győzködi a magyarokat.

Az Európai Egyesült Államok létrehozása mellett a DK majálisán is érvelő Dobrev Klára azt mondta, Magyarország számára nincs más út, csak az, hogy egy erős európai közösség egyenrangú polgára legyen.

Erre reagálva a Fidesz azt közölte, hogy:

Gyurcsányné cége 100 millió forintokat kapott Brüsszeltől, hogy érdekeit képviselje.

A kormánypárt közleménye arra, az általa már számos alkalommal bírált összefüggésre utal, hogy a Demokratikus Koalíciót irányító család egyik vállalkozása, az Altus – akár burkolt párttámogatásként is értelmezhető, érdekes körülmények között – jelentős összegű európai uniós megbízást kapott a Gyurcsány családdal hasonló politikai elveket valló globalista brüsszeli bürokráciától.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére