Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szoci titkosszolgálat pénzelte a Political Capitalt

888.hu

2016.10.19. 11:28

Korábban a Political Capital tagadta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a Gyurcsány-kormány idejében a Nemzetbiztonsági Hivatal az Egymásért Egy-Másért Alapítvány segítségével lépett kapcsolatba a baloldali elemzõcéggel és kapott egy összegben - hivatalosan a radikális szervezetek internetes tevékenységének figyelésére - 23 millió forintot. Mostanra bebizonyosodott, hogy hazudtak.

PestiSrácok.hu interjút készített Földesi-Szabó Lászlóval, aki elmondta, hogy a kifizetést az azóta már kémkedéssel vádolt volt NBH-főnök, Galambos Lajos utasítására, az akkor még a Somogyi Zoltán vezette elemző céghez kellett eljuttatnia egy közvetítőn keresztül.

Az alapítvány volt kuratóriumi elnöke beszélt arról is, hogy nagyon furcsállta, hogy egy ilyen munkára a titkosszolgálat külsős céget bíz meg, hiszen ismeretei szerint a szervezeten belül lett volna lehetőség ennek a feladatnak az elvégzésére.

A Political Capital-gate

Köztudott, hogy százmilliókhoz jutott a polgári titkosszolgálatoknak adott tanácsaiért a Political Capital a Gyurcsány-kormány idején. 

A szocialista kormány idején Somogyi Zoltán és Szabados Krisztián érdekeltségébe tartozó Political Capital 2006 és 2010 között összesen 432,2 millió forint állami megbízást kapott. Ennek felét, 190 millió forintot a titkosszolgálattól.

A PestiSrácok.hu-nak megszólaló Földesi-Szabó László elmondta, hogy a kémkedéssel vádolt volt NBH-főnök, Galambos Lajos utasítására érkezett a felkérés a titkosszolgálat részéről 2007 januárjában. 

A Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójának, Galambos Lajosnak az ötlete alapján jött egy olyan felkérés, hogy működjünk közre a Magyarországon élő szélsőségek felderítésében akképpen, hogy egy cég elvégzi ezt a kutatómunkát és az alapítvány pedig az NBH és e között a cég között egy közreműködői szerepet lásson el. A főigazgató úr kijelölte és meghatározta erre a munkára az alapítvány mellé a Political Capitalt. Valamikor 2007 januárjában én találkoztam az egyik képviselőjükkel, egy Péter keresztnevű úrral. Vele több alkalommal is egyeztető megbeszélést folytattam. Legelőször egy kávézóban találkoztunk és emlékeim szerint utána eljött az alapítvány irodájába is”. Az alapítvány volt vezetője megemlítette még, hogy a megállapodás arról szólt, hogy „amit a titkosszolgálat munkabérnek szán a PC-nek az előbb említett tevékenységéért, azt nem a Nemzetbiztonsági Hivatal fizeti ki közvetlenül Somogyiéknak, hanem közvetítőnek használja az alapítványt”.

A Pesti Srácok cikkéből az is kiderül, hogy a megrendelő nem vizsgálta meg, hogy volt-e teljesítés a 23 millió forint kifizetése mögött, illetve azt sem, hogy valóban a szélsőségesekről írt tanulmányért kapta az elemző cég a több tízmilliós összeget.

(Pesti Srácok

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére