Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szoci önkormányzat nem akarja megoldani a halálzebrát

Bokor Gábor

2017.03.13. 14:08

Van egy átkelõ a XIII. kerületben, ahol a szocialista önkormányzat évtizedek óta képtelen egy zebrát lefesteni, hogy a gyalogosok kényelmesen és biztonságosan átsétáljanak.

Életveszélyes körülmények között lehet csak átkelni a XIII. kerületi Népfürdő utcán az ELMÛ Sporttelep és a Tromos Étterem felé. Bár van két lámpás átkelő a közelben, ami megfogja a forgalmat, azonban mindkettő száz méterre van a létesítménytől, ahova naponta amúgy több százan látogatnak el.

Télen még nem is annyira vészes a helyzet, mivel a járókelők átlátnak a növényeken és látják, hogy jön-e autó, azonban nyáron a dús növényzet miatt szinte lehetetlen belátni, így a sportolni vágyók közvetlen életveszélyben vannak az átkelés közben.

Évek óta nincs változás

Forrásunk szerint évtizedek óta fennáll az életveszélyes állapot a szocialista vezetésű kerületben, képtelenek három fehér csíkot odafesteni. A hétvégén én is bejártam a környéket, ahol személyesen is meggyőződhettem arról, hogyan is tudnak átkelni ott az emberek.

Az utca forgalma valóban nehezen belátható, ennek is köszönhető az is, miszerint több baleset is történt már a járdák között. Egy lámpás kereszteződés felesleges lenne, hiszen az általános iskola felé – nagyon helyes módon – kiépítettek egyet, mivel a gyerekek közvetlen ott kelnek át a 15-ös busz felé, valamint az Árpád hídi lejárónál is van egy lámpás zebra. A biztonságos átkelés érdekében pontosan emiatt csak három fehér csík kéne, ez nem lassítaná be a forgalmat, ellenben a gyalogosok könnyen átkelhetnének.

Nem is törekednek a helyzet megoldására

Értesüléseink szerint a közelben lévő panelházak lakói már többször indítványozták, hogy a kerület fesse fel a zebrát, hogy nyugodt körülmények között, biztonságosan mehessenek át, ám a kerület vezetése általában válaszra sem méltatja a lakókat, ha pedig mégis válaszolnak, a fővárosra és a közútra hárítják a felelősséget.

Hétvégente még nem annyira vészes a helyzet, mondván gyér a forgalom, azonban reggelente az ideges, késésben lévő autósok a nagy dugóban komoly veszélyt jelentenek. Az önkormányzat szerint a Viza utcai csomópont lámpás vezérlését és gyalogos, valamint kerékpáros a Budapest Közút Zrt. megvizsgálja és kiemelten kezeli. Ez a lámpás kereszteződés az ELMÛ Sporttelep bejáratától kb. 100 méterre délre helyezkedik el, amely a sporttelephez, a Mártíremlékmű melletti parkhoz és a most épülő sétányhoz is biztonságos közlekedési kapcsolatot jelenthet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére