Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is"

Horváth Tamás

2018.11.20. 13:25

Errõl Áder János köztársasági elnök beszélt a Szent Koronáról rendezett keddi konferencián az Országházban.

A Szent Korona sokkal több, mint egy díszes ötvösmunka. Jogforrás, jelkép, ereklye, nemcsak tárgy, de eszme is. Hordozza erősségeinket és gyengeségeinket, tanúja küzdelmeinknek, abroncsa közös sorsunknak. Büszkévé tesz, figyelmeztet hivatásunkra, emlékeztet nemzeti együvé tartozásunkra"

– fogalmazott az MTI tudósítása szerint Áder János, Magyarország államfője.

A Veritas Történetkutató Intézet, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Történelmi Társulat által A Szent Korona és a koronázási jelvények története és szerepe a 20. században címmel szervezett konferencián a politikus kiemelte:

A Szent Korona jelentőségének kettősségére utal a konferencia címében a két szó is: a koronázási jelvények története és szerepe."

Áder János úgy látja, a szigorúan vett történet fényes pillanatok és viszontagságok vegyülete, de a Szent Korona szerepe nagyobb és teljesebb, mint a tárgy története a születéstől a Parlament kupolaterméig.

A magyar koronának a sok válságban, trónviszályban, háborús kataklizmában régen el kellett volna pusztulnia, Európa egyik legrégebbi felségjelvénye azonban megmaradt”

– húzta alá.

Az államfő hangsúlyozta, a tudomány józan érveit figyelembe véve sem túlzás azt állítani, hogy

a Szent Korona megmaradása valóságos csoda.

Az egyik legszebb közös csodánk, hogy a dicső és kevésbé dicsőséges időkben is társunk maradt, és velünk hordozza a századok minden búját és örömét, minden megpróbáltatását és újrakezdését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére