Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Századvég Alapítvány határozottan visszautasítja a jogi szakértője elleni politikai vádakat

888.hu

2020.04.23. 14:00

A Századvég Alapítvány soha nem titkolta véleményét Soros Györgyről, a külföldről finanszírozott szervezetekről, az NGO-król, a külföldről pénzelt pártokról, vagy éppen politikusokról. Arról, hogy milyen veszélyt jelentenek Magyarország nemzeti szuverenitására.

A Századvég Alapítvány közleménye:

„Soros Györggyel politikai vitánk van, mert a nyitott határok és a migráció legnagyobb támogatója, a drogliberalizáció pártolója, az általa finanszírozott NGO-k Magyarországon, a közvéleményben »börtönbiznisznek« nevezett erkölcstelen perek elindítói és ötletgazdái. Álláspontunk szerint Soros György és szervezetei nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági kockázatot jelentenek Magyarországra és más nemzetállamokra. Ugyanezt a véleményt fogalmaztuk meg a milliárdos nemzeti valutákat érintő, pénzügyi spekulációs tevékenységével kapcsolatban is.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 közszolgálati csatornán 2020. április 8-án azt nyilatkozta, hogy a feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás érte a forintot. Hozzátette, a külső támadásra utal az is, hogy a Magyar Nemzeti Bank korrekciós beavatkozásként kamatemelést hajtott végre, ami végül hozzájárult a magyar fizetőeszköz erősödéséhez.

Ennek nyomán Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek, hogy a forint elleni külső támadásra utaló kijelentés megalapozott volt-e, vagy rémhírterjesztés. A Legfőbb Ügyész ezt követően rámutatott, hogy Vadai írásbeli választ igénylő kérdése a hatályos jogszabályok szerint feljelentésként értékelhető, ezért azt a Legfőbb Ügyészség a Budapest III. kerületi Redőkapitánysághoz továbbította. Mellesleg a jogász végzettségű országgyűlési képviselő bizonyára tisztában volt azzal, hogy lépésének milyen jogkövetkezményei lesznek.

A Századvég Alapítvány osztja jogi szakértőjének álláspontját a forint elleni külső támadás kockázatainak vonatkozásában, ezért is határozottan visszautasítja a munkatársa elleni politikai támadást. Az is köztudott, hogy Soros György külső, nemzetállami fizetőeszközöket érintő spekulációs tevékenysége nem új keletű, 1988-ban Franciaország, 1992-ben az Egyesült Királyság, 1997-ben pedig Malajzia, Thaiföld és Dél-Korea fizetőeszközeinek árfolyama omlott össze Soros támadásai miatt, a spekuláns OTP Bank elleni akciói is széles körben ismertek. 2002-ben Franciaországban Sorost jogerősen elítélte a bíróság bennfentes kereskedelem miatt.

Ahogy arra a Project28 közvélemény-kutatásai is rávilágítottak, az európai társadalmakban egyre többen nem értik és tartják elfogadhatatlannak, hogy valaki, aki elképzelhetetlenül nagy vagyonra tett szert, ezen az alapon a törvények fölött állhat és mindenféle jogkövetkezmények nélkül oly módon avatkozhat bele más emberek, közösségek, akár egész országok életébe, amiért egy átlagembernek a törvények és a hatóságok teljes szigorával kellene szembenéznie.

A jelenlegi politikai támadás egyértelművé teszi, hogy a Soros Györgyöt támogató baloldali politikai erők csak addig védelmezik a szólás és véleményszabadságot, amíg az az ő érdekeiket szolgálja. A kétségbeesés motiválja azokat, akik politikai elemzőket, kommentátorokat jelentenek fel, ahelyett, hogy tisztességes érvekkel védenék meg az igazukat. A DK képviselője a radikális baloldalra jellemző módon a vita, az érvelés helyett a feljelentést választotta.

A Századvég elutasítja az ifj. Lomnici Zoltán ért politikai vádakat és meg fogja védeni az alkotmányjogász jó hírnevét.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tordai freudi elszólása Orbán vágyott megbuktatásáról

Tordai freudi elszólása Orbán vágyott megbuktatásáról

Kórusban gyalázza a német kancellárt a hazai baloldal, mert szerintük Merkel nem segít nekik megbuktatni Orbán Viktort. Nem hajlandó kinyilatkoztatni, hogy a jövőben az önkormányzatok és a civil szervezetek közvetlenül pályázhatnak Brüsszelhez uniós forrásokért. Feltett kézzel jelezve a választóknak, hogy a baloldal bizony magától a kormány leváltására teljesen képtelen, hiszen lövése sincs, mivel vívhatná ki a magyarok többségének rokonszenvét. A haza „nagy demokratái” ezzel beismerik, hogy csak uniós kényszerrel kerülhetnének hatalomra.

Ötven versenyző esett el egy balatoni bicikliversenyen

A tömeges bukás az 1. Gella Kupa elnevezésű amatőr kerékpárviadalon történt vasárnap.

Lampedusa megroggyant a migrációs nyomás alatt

Lampedusa megroggyant a migrációs nyomás alatt

Migrációs és egészségügyi vészhelyzet bevezetésére szólította fel a kormányt Lampedusán a sziget polgármestere, miután három nap alatt mintegy nyolcszázan kötöttek ki, és a helyi egészségügyi hatóságok tesztelni sem tudják az érkezőket – jelentette az olasz sajtó vasárnap.

Ferenc pápának is fáj a Hagia Szofia mecsetté nyilvánítása

Ferenc pápának is fáj a Hagia Szofia mecsetté nyilvánítása

Mélységes fájdalmát fejezte ki Ferenc pápa az isztambuli Hagia Sophia bazilika mecsetté nyilvánítása miatt vasárnap délben a Szent Péter téren mondott beszédében.

Migránsokat kellett kimenekíteni a La Manche csatornán

Migránsokat kellett kimenekíteni a La Manche csatornán

Nigel Farage nemrég itt forgatott filmet az illegális bevándorlásról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére