Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nemzetközi statisztikák szerint is hatékony a magyar védekezés

888 / Magyar Nemzet

2020.10.05. 09:00

A leggyengébb mutatókkal rendelkező országokban tízszer annyian halnak meg, mint nálunk. Az első hullám során pedig lényegesen magasabb volt a halálozási arány hazánkban, mint most – számolt be a Magyar Nemzet.

A lap szerint a legrelevánsabb adat, amelyen keresztül megmérhetjük a magyar védekezés sikerességét, a népességarányos halálozási mutató.

Hazánkban ez az adat 85,1, amivel az Európai Unió országai között a 12. helyen állunk.

A statisztika szerint a legrosszabb mutatóval rendelkező uniós tagország Belgium, ahol több mint tízszer olyan magas a halálozások aránya, mint nálunk, de a spanyoloknál, az olaszoknál és a svédeknél is sokkal rosszabb a helyzet, mint Magyarországon. A nagy európai államok is gyengébben védekeznek: a franciák mutatója több mint ötször rosszabb a miénknél, és Németországban is 113,7 ez az arányszám – írják.

A Magyarországhoz hasonló népességű uniós tagállamok többségében is rosszabb a helyzet, mint idehaza.

Svédországban, Portugáliában, Bulgáriában és Ausztriában is magasabb a halálozások aránya, és csak Görögországban és Csehországban kedvezőbbek a mortalitási adatok, mint nálunk.

A Magyar Nemzet szerint a védekezésben Magyarországnál sikeresebb tagországok többsége sem képes ugyanakkor a magyarnál lényegesen jobb statisztikát produkálni. Szlovákia a kivétel. Északi szomszédainknál mindössze 9,9 a halálozási arányszám.

Világviszonylatban hatalmasak a különbségek. A legrosszabbul a miniállam San Marino védekezik, 1237,6-es mutatót tudhat magáénak, de Peruban is 990,7 az egymillió főre jutó halottak száma.

A lap szerint azt is érdemes megjegyezni, hogy

jelenleg sokkal jobb a halálozási arány Magyarországon, mint az első hullám idején volt.

Az elmúlt tíz napban 113-an haltak meg a koronavírus miatt, és a napi fertőzésszám ezer körül mozgott. Tavasszal ennyi haláleset lényegesen kevesebb – megközelítőleg tizedennyi – megbetegedésre jutott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére