Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Soros-egyetem politikai nyomásgyakorlásként "spontán" levélírásra ösztönzi a hallgatóit

Vincze Viktor Attila

2018.11.28. 12:05

A Népszavára hivatkozva több balliberális médium is arról számol be, hogy az állítólag Magyarországról már mindenképpen távozni akaró Soros-egyetem hallgatóit az egyetem épületében szórólapokon szólítják fel olyan, Orbán Viktornak címzett levelek megírására, amelyekben Soros intézményének a békén hagyását kell kérniük a hallgatóknak.

Az ATV a Népszavára hivatkozva számol be a Soros-egyetem legújabb politikai akciójáról. 

A hír szerint egy olyan szórólapot osztogatnak a Soros-egyetem kampuszán, amelyben arra kérik a hallgatókat, hogy személyes hangvételű levélben számoljanak be a magyar miniszterelnöknek arról, mit is jelent számukra az egyetem „csuklóztatása”, illetve milyen hatással van rájuk az intézmény bizonytalanságban tartása.  

Mint ismeretes, a Soros-egyetem zsaroló diktátuma szerint a kormánynak december 1-ig lenne ideje arra, hogy aláírja azt az államközi megállapodást, ami garantálja az egyetem további, budapesti működését. Ha ezt nem teszi meg a magyar kormány, akkor az egyetem állítólag a legtöbb képzését Bécsbe viszi.

Persze a Soros-egyetem politikai kampányszövegeivel ellentétben a valóság egészen más ebben az ügyben, hiszen a magyar akkreditációval rendelkező Közép-európai Egyetem egyáltalán nem fogja elhagyni Magyarországot. 

Csak a CEU bizonyos "amerikai" diplomát adó posztgraduális képzései nem folytatódnak jövőre, mivel a magyar állam által megkövetelt, amerikai egyetemen zajló saját képzést továbbra sem tudja és nem is kívánja felmutatni az eddig Magyarországon kivételezettként működő Soros-egyetem.

A felsőoktatási intézmény ennek ellenére a működési feltételeinek a teljesítése helyett inkább hamis módon kampányt folytat annak a látszatnak a keltéséért, mintha valamilyen elnyomás áldozata lenne.

Ebből is látszik, hogy ez az ügy csak Soros Györgynek a magyar kormányt minden létező nemzetközi és hazai fórumon egyaránt támadó politikai támadássorozatának az egyik állomása. 

Úgyhogy jövőre is nyugodtan számíthatunk majd a – Soros irdatlan pénzügyi háttere ellenére is minden valós tömegtámogatást nélkülöző – Soros-egyetem melletti tüntetésekre.

Olyan demonstrációkra, amelyeken gyakorlatilag már csak a Soros pénzéből Budapesten "tanuló" Soros-aktivista külföldiek vesznek részt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére