Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Soros-birodalom születése

888

2020.05.28. 10:56

Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója és a Kommentár folyóirat főszerkesztője a XXI. Század Intézetnek készített elemzésében a Soros-birodalom megszervezésének 1984 és 1994 közé eső első tíz évének, főként magyarországi eseményeit mutatja be.

1993 végén Bukarestben Soros György a következőt mondta a „kelet-európai birtokán” tett többhetes körutazására őt elkísérő amerikai riporternek: „Nyugodtan írja csak azt, hogy ami egykor szovjet birodalom volt, az Soros-birodalom lett.” A terepszemlét novemberben kezdte Prágában, utána Szarajevó következett, ahonnét Horvátországba utazott, hogy pár nappal később Budapesten landoljon. Az újságíró összesen hat napot töltött együtt Sorossal, amikor ezt követően végigjárták délkelet-európai „hátsókertjét”, melynek állomáshelyei a következők voltak: Temesvár, Bukarest, Kisinyov (Chișinau), Szófia, Tirana. Soros mindenütt felkereste helyi alapítványa irodáját, tárgyalt támogatóival és azokkal, akiket ő támogatott, fogadta az újságírókat vagy éppen őt fogadták állami vezetők (Horvátországban és a Moldovai Köztársaságban egyenesen az államfő, bár előbbi emlékei szerint addigi élete legrosszabb találkozója volt). Albániából az eredeti tervek szerint Bécsbe ment volna, de hirtelen irányváltással londoni fuvart kért a pilótától.1993 legvégén, amikor szemléje befejeződött, egy másik projekt is lezárult: a Soros-birodalom létrehozásának első, tízéves szakasza ugyanis befejeződött. 1994-ben Soros György győztesnek nyilvánította a közép- és kelet-európai rendszerváltoztatással párhuzamosan véghezvitt, térségbeli tevékenységét, de kevesellte annak eredményét. Az első tíz évben a Soros-projekt kitüntetett, modellértékűnek szánt, úttörő vállalkozása Magyarországon volt – áll az elemzésben.

Soros György kritikusai szerint nemzetközi tőzsdespekuláns, támogatói szerint milliárdos filantróp. Megkönnyíti a döntést, ha tekintetbe vesszük, hogy legendássá vált mondása szerint „a befektetés nem több rosszul sikerült spekulációnál”, ő maga pedig leginkább kozmopolitának vallja magát. Soros György a világ valaha élt legnagyobb hatalmú filozófusa. Olyan emberbarát nyerészkedő és milliárdos bölcselő, aki önmagáról egyszer azt mondta, hogy „gyerekkorom óta meglehetősen erős messianisztikus vágyakat dédelgettem”, más alkalommal egyenesen kijelentette: „zseninek tartottam magam, messiásnak”. Önmagát elsősorban nem is pénzembernek, hanem bölcselőnek tartja, noha elmélete kritikusai szerint nem több lapos börzefilozófiánál - írja Békés Márton.

Az elemző szerint a közgazdaságtudomány bevett szabályai helyett Soros ugyanis nem az egyensúlyi helyzetet keresi, hanem azt használja ki, amikor felborul a kereslet–kínálat viszonya. Politikai befolyásszerzése is a politikai egyensúlytól távol eső helyzetek (forradalom, migráció, rendszerváltás) kihasználásán – vagy éppen megteremtésén – alapul, amelyre emlékei szerint még az 1917-es orosz forradalmat a helyszínen átélő apja tanította.

Soros cége, az 1969-ben alapított – a nevét Heisenberg határozatlansági tétele után kapó – Quantum Fund alaptőkéje indulásakor mindössze 4 millió dollár volt. A hedge fund értéke 1979 és 1981 között megnégyszereződött: 100 millióról 400 millióra nőtt. Éppen ekkoriban, 1979-ben hozta létre szervezetét, amelyet – ezúttal Karl Popper előtt tisztelegve – Nyílt Társadalom Alapítványnak (Open Society Foundations, OSF) nevezett el – áll a XXI. század intézet elemzésében, amiből kiderül: Soros Nyílt Társadalom Alapítványa elsőként Magyarországon kezdte meg terjeszkedését.

A Nyílt Társadalom Alapítványok 1984-ben kezdte meg terjeszkedését, méghozzá elsőként Magyarországon, nem mellesleg az állampárttal való egyetértésben, a Magyar Tudományos Akadémián keresztül. A sikeres magyarországi nyitás után, a közép- és kelet-európai rendszerváltoztatások előtti fél évtizedben, majd az azt követő években régió-szerte alapítványokat hozott létre – olvasható az intézet oldalán.

A Sorost bemutató cikkből kiderül: Soros alapítványt akart létrehozni a magyar kultúra, tudomány, művelődés, képzőművészet és egészségügy támogatására, amelynek finanszírozását akkoriban az államon keresztül lehetett kivitelezni. A pártállam nem engedte, hogy az általuk adakozó kedvű, idegenbe szakadt hazánkfiának tekintett amerikai-magyar milliárdos New York-i alapítványán finanszírozza itthoni tevékenységét. Ezért külön szervezetet kellett létrehozni Soros Alapítvány néven; majd egy névleg nem pártállamfüggő testület, azaz a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) égisze alá terelték a kezdeményezést. A végső konstrukció végül egy vegyesbizottság lett, méghozzá MTA–Soros Alapítvány Közös Bizottság néven.

Az Aczél–Soros-paktumról, a Soros-alapítvány hálózatról és a kinyitott társadalmakról a teljes cikk ITT olvasható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Pofátlankodik a baloldal

Pofátlankodik a baloldal

Mondjuk elég vastag a bőr a képükön hozzá...

Szicíliában feszkó van a migránscsoportok miatt

Szicíliában feszkó van a migránscsoportok miatt

A migránsoknak fenntartott karanténhajó eltávolítását követelte a szicíliai Porto Empedocle kormánypárti polgármestere hétfőn, miután újabb 180 fős migránscsoportot készülnek áthelyezni az olasz kikötővárosban állomásozó karanténhajóra.

Tovább folytatódik a szobordöntögetés

Tovább folytatódik a szobordöntögetés

Úgy tűnik már Federick Douglass, a 19. századi fekete bőrű emberi jogi aktivista is rasszista, ugyanis a New York államban lévő Rochesterben a múlt hét végén az ő szobrát is ledöntötték az amerikai közszolgálati rádió (NPR) jelentése szerint.

Újabb bizonyíték Soros álszentségére

Újabb bizonyíték Soros álszentségére

Miközben Soros a kisebbségek nagy védelmezőjének szerepében próbál tetszelegni és támogatja a BLM mozgalmat, nem kis összegeket fordít abortusz klinikák finanszírozására is, ami a V4NA hírügynökség beszámolója szerint a fekete közösség egyik legnagyobb ellensége. Most akkor hogy is van ez?

Újra ezer fölött van az aktív betegek száma Ausztriában

Az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint 1012 aktív beteget tartanak nyilván.

Őrült balhé: célkeresztben Trump és Orbán

Őrült balhé: célkeresztben Trump és Orbán

Sokan máig nem tértek napirendre azon, hogy egy őrült tettére érthetetlenül büszke amazon vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós szobrát a belvárosban a minap.

Illatos út UPDATE: önmagát hazudtolja meg Gyurcsány egykori testőre

Illatos út UPDATE: önmagát hazudtolja meg Gyurcsány egykori testőre

Korábban írtuk, hogy a Karácsony vezette főváros rendészeti igazgatósága (FÖRI) szerződést bontott az Illatos úti ebtelepen évek óta segítő tevékenységet folytató DOKTA alapítvánnyal, s emiatt közel 4 millió forint értékű adománytól esnek el a gazdátlan ebek. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre nemrég válaszolt a Handl Tamás, Gyurcsány korábbi személyi testőre által igazgatott FÖRI. Csak arra nem figyeltek, hogy ne hazudtolják meg saját magukat...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére