Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A soroksári bulibáró: így mulat egy vérbeli szoci

Bokor Gábor

2019.09.06. 16:28

Öt év alatt félmilliárd ment el a mulatságokra.

A Pesti Srácok információi szerint Weinmann Antal soroksári alpolgármester félmilliárd forintot szórt el különböző „kulturális” rendezvényekre. Alpolgármesterként hozzá tartozik az oktatás és a kultúra, valamint a rendezvények szervezése. A lap információi szerint egyetlen esetben sem volt közbeszerzés, és ráadásul a szervezést, valamint a lebonyolítást is mindig ugyanaz a baráti kör kapta meg, de a jegyzőnek ez nem tűnt fel. A jegyző amúgy Weinmann élettársa.

Meglehetősen érdekes, hogy míg útfelújításra, kátyúzásra, járdákra évi 100 millió forint jut, addig ennek az összegnek a többszörösét képesek mulatozásra fordítani

– mondta Gallay István Soroksári Svábok Független Egyesületének tagja.

Bár az önkormányzat minden évben kijelöl egy keretösszeget, az szinte sosem bizonyult elégnek a kulturális események lebonyolítására, így kénytelenek voltak újabb tétellel kiegészíteni azt. Így aztán az elmúlt években tetemes költség keletkezett abból, hogy Weinmann a közbeszerzési eljárás mellőzésével és a szétbontási tilalom figyelmen kívül hagyásával igazgatta a kerületi kulturális életet. Az pedig, hogy ez nem szúrt szemet a jegyzőnek, talán nem is a véletlen műve – közölte a portál.

Gallay és szervezete végül közérdekű adatigénylést adott be, hogy megtudják, jogszerűen használták-e fel az 500 milliós összeget. Elmondása szerint 2015 óta folyamatosan ki kellett egészíteni az önkormányzat által meghatározott keretösszeget, 2017-ben például az 57 millió forint helyett 91 milliót költöttek rendezvényre, ugyanúgy, mint 2016-ban, amikor az 51 milliós költséget ugrották meg további 45 millió forinttal, tehát laza 96 milliót áldoztak a kerületi dínomdánomra.

Ennyi pénzből rengeteg útfelújítást el lehetett volna végezni

– mondta Gallay.

A jelenleg független, de MSZP-s Weinmann annyira szereti a mulatozást, hogy még Lagzi Lajcsi Dáridójában is szerepelt.

A portálunk birtokában levő dokumentumokból kiderül, az egyik állandó meghívott cég a Generálprodukció Kft., az említett üzleti vállalkozás jelenleg kényszertörlés alatt áll, az elmúlt években igen tetemes bevételi oldalt könyvelhettek el. Kérdéses, hogyan tudtak ezek ellenére felkerülni a NAV feketelistájára, és vajon az alpolgármesternek volt-e tudomása arról, hogy az általa megbízott kft.-vel az adóhatóságnak akadt némi problémája.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére