Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nyugati média megbukott

888.hu

2016.01.08. 15:43

Mielõtt a nyugati sajtó Magyarországot kritizálja jobban tenné, ha a saját házatáján nézne körül.

Magyarországon 2010 előttig egy 1996-ban született törvény vonatkozott a rádiózásra és televíziózásra. Ki lehet találni, hogy a '96-os jogszabályok mennyire voltak helytállóak az évezredforduló után 10 évvel. Kormányváltás után a Fidesz-KDNP fontosnak tartotta a médiatörvény reformálását. Az új törvényt 2010 júniusában terjesztették be, majd decemberben el is fogadták.

Micsoda hiszti ment akkor.

Belföldön és külföldön egyaránt. Biztosan mindenki emlékszik az üres címlapokkal megjelenő újságokra, a Szabadság téri tüntetésekre, meg az Egymillióan a magyar sajtószabadságért elnevezésű facebook csoportra. Volt ott kommunistázás, Kádár-rendszerezés, minden amit el lehet képzelni.

 

De a hazai szokásos liberális vergődés mellett komoly külföldi támadás is érkezett.

Címlapon foglalkozott a magyar médiatörvénnyel a Washington Post. A Times meg arról cikkezett, hogy „az új magyarországi médiakorlátozások sértik a szabadságjogokat és az európai értékeket.” Természetesen nemcsak a tengerentúlról érkezett kritika, hanem Nyugat-Európából is.

Szájkosártörvény Magyarországon, a jobboldal cenzúrázza a sajtót.”

A migránsválsággal azonban egész Európa megváltozott, úgy ahogy van a médiájával együtt.

És mit tehet az ember, ha nincs igaza? Hát, elkezd csalni.

A sajtószabadságért mindig hangosan kiabáló nyugati sajtóban nem a kölni eset az első, amikor hazudni próbáltak.

A bevándorlási hullám csúcspontján - amikor hazánk amúgy sem volt túl könnyű helyzetben – kaptunk jó pár oldalbarúgást nyugatról.

A legdurvább talán az volt, amikor az osztrák sajtó a bicskei vasútállomáson történtekről a valóság tökéletes ellentetjét mutatta be. A hazugságot az osztrák sajtótanács büntetéssel jutalmazta.

Bicskén az osztrák sajtó a hatóságok munkáját brutálisnak, erőszakosnak mutatta be. A probléma az volt, hogy valójában a rendőrök segíteni akartak a migránsoknak. Azt szerették volna megfékezni, hogy a férfiak a gyerekét szorongató nőt belökjék a sínek közé.

De nem a bicskei eset volt az egyetlen, ahol ferdített a nyugati sajtó. Röszkénél arról szóltak a hírek, hogy a magyarok embertelenül bántak a migránsokkal. Később kiderült, hogy ebben az esetben is hazugság történt. Sőt a német közszolgálati televízió egyik vezetője elismerte, hogy jelentősen befolyásolták a nézőiket migránsválságról készített riportokban.

 

A német média azonban a kölni eset kapcsán bukott meg véglegesen.

Nem tudom, hogy melyik a nagyobb aljasság: egy hírt elhallgatni vagy elferdíteni. De talán maradjunk annyiban, hogy mindkettő hihetetlenül gusztustalan és szembe megy azzal, ami egy újságíró valódi feladata.

Kérdem én, miért nem szerveznek tüntetést a német közszolgálati televízió hírhamisítása ellen, miért nem félti senki a német sajtószabadságot?

A németek és más európai országok mielőtt eltaposnak valakit – most például a lengyelek a soron következők – jobban tennék, ha otthon csinálnának rendet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Szijjártó: Brüsszelnek változtatnia kell nagyképű hozzáállásán a nyugat-balkáni bővítést illetően

Ha a nyugat-balkáni bővítés tekintetében az Európai Unió nem tud változtatni nagyképű hozzáállásán, akkor hasonló kudarc fogja érni, mint amikor elvesztette az Egyesült Királyságot – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszteri ülésének szünetében hétfőn.

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

A Márki-Zay-féle civilek pártja már most halott konstrukció

Lehet a Fideszben keresni a hibát, hogy miért nincs ellenzéke, de nem a győztesek dolga a vesztesek helyett működőképes, ellenzéki politikát kitalálni. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akiken segíteni sem lehetne. Közéjük tartozik többek közt a párt alapításba fogó Márki-Zay Péter is.

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

133 igen szavazattal megválasztotta az országgyűlés Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Politikai játszmák miatt Norvégia nem tud jelentősen segíteni az EU-nak gázügyben

Az orosz gázembargó árnyékában Norvégia lehet, hogy mégsem ad elég gázt Európának.

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Ide is, oda is meg akar felelni az EU, mégis támadják

Erre szoktam mondani, hogy olyan sose lesz, hogy mindenkinek jó legyen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére