Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„A nehéz gazdasági helyzet sem tántoríthatja el a kormányt alapvető céljai teljesítésétől”

888.hu, MTI

2022.10.07. 18:40

Az ukrajnai háború és a szankciók miatt előálló nehéz gazdasági helyzet sem tántoríthatja el a kormányt legalapvetőbb céljai teljesítésétől, így a teljes foglalkoztatás, az alacsony adók és a beruházásösztönzési rendszer fenntartásától – szögezte le a tárca közleménye szerint pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

A tárcavezető a SAG-AutoNet Kft. üllői csarnokavató ünnepségén üdvözölte, hogy a beruházás nyomán regionális autóalkatrész-elosztóközpont jön létre, ahonnan kilenc ország műhelyeit szolgálják majd ki.

Beszédében kiemelt jelentőségűnek nevezte a projektet, mondván, ezáltal tovább javulnak a magyar autóipar pozíciói és működési feltételei. Illetve emlékeztetett arra, hogy a szektor a magyar gazdaság gerincoszlopa, hazánk ipari kibocsátásának nagyjából 30 százaléka ehhez köthető, az autóalkatrészek exportjában például Magyarország a világranglista 15. helyén áll.

 

A svájci tulajdonosi hátterű csoporthoz tartozó vállalat 18 milliárd forint értékű beruházásához az állam 1,4 milliárd forint támogatást nyújtott, így segítve 130 új munkahely létrehozását.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy kevesebb mint három év alatt kétszer is teljesen a feje tetejére állt a világgazdaság, ami komoly változásokat hozott a logisztikai és az autóipari ágazatban.
Az üzletmenet folytonosságának biztosítása céljából a vállalatok túlrendelésekkel tartalékokat kezdtek felhalmozni, ez pedig szükségessé tette a raktárkapacitások jelentős bővítését – mutatott rá.

Majd hozzátette, hogy Magyarország földrajzi elhelyezkedéséből fakadóan mindig is komoly logisztikai képességekkel rendelkezett, elvileg.
„Csakhogy ez infrastruktúra nélkül fabatkát sem ér, de az elmúlt több mint egy évtized fejlesztései nyomán Magyarország ma már a harminc legkedvezőbb körülményeket kínáló ország közé került.” – közölte.

A miniszter arra is kitért, hogy Magyarországon több mint 900 svájci cég csaknem 35 ezer embernek ad munkát, a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke pedig tavaly megközelítette a kétmilliárd eurót és ezzel rekordot döntött.

Végezetül leszögezte, hogy a háború és a szankciók miatt előállt rendkívül nehéz gazdasági helyzet sem tántoríthatja el a kormányt attól, hogy teljesítse legalapvetőbb gazdaság- és társadalompolitikai céljait.

„Vannak olyan nagy céljaink, amelyek ügyében nem ismerünk semmifajta kompromisszumot. A teljes foglalkoztatás fenntartása, Európa legalacsonyabb adóinak megőrzése és Európa leggyorsabb és leghatékonyabb beruházásösztönzési rendszerének működtetése továbbra is ott van a legfontosabb feladataink között.” – mondta.

„A magyar gazdaság az európai recessziót csak úgy tudja elkerülni, ha továbbra is újabb és újabb beruházások érkeznek, jönnek létre Magyarországon.”
– hangsúlyozta, aláhúzva, hogy már mostanra megdőlt az éves beruházási rekord.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is, fedezte fel a RIPOST. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Megviselte a Svájc elleni 6-1-es győzelem Cristiano Ronaldót. Leginkább az idegeit, a pályán eltöltött mintegy 20–25 perc nem okozhatott gondot a futballcsillagnak. Fernando Santos portugál szövetségi kapitány csak csereként vetette be, és ez annyira felbőszítette a 37 éves játékost, hogy ott akarta hagyni a világbajnokságot.

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

A Soros György által pénzügyileg támogatott kerületi ügyészek új büntetőjogi kezdeményezést kovácsolnak, amelynek célja, hogy az illegális migránsokat bűnelkövetés esetén másként kezeljék, mint az amerikai állampolgárokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére